Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιστολή στον Σαμαρά: Ντροπή για την Ελλάδα η Χρυσή Αυγή!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Όχι κ. Σαμαρά, η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα όπως όλα τα άλλα» είναι ο τίτλος της ανοιχτής επιστολής προς τον Έλληνα πρωθυπουργό από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος Μπενζαμάν Αμπτάν.

Η Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστικό κόμμα και αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα η συμμετοχή βουλευτών της στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αναφέρει, στην επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά, ο επικεφαλής του EGAM. Αφορμή για αυτή ήταν η συμμετοχή της Ελένης Ζαρούλια στην ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, που συμμετέχει στις εργασίες της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η επιστολή Αμπντάν κοινοποιήθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού στο Στρασβούργο.

Ο επικεφαλής του EGAM τονίζει πως η ευθύνη της αποδοχής της συμμετοχής της Ελένης Ζαρούλια στην ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ανήκει αποκλειστικά στον Έλληνα πρωθυπουργό που, όπως διευκρινίζει, θα μπορούσε να παρέμβει, ώστε σ’ αυτήν την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία να συμμετέχουν μόνο βουλευτές από δημοκρατικά κόμματα.

Η «Χρυσή Αυγή» δεν είναι ένα κόμμα όπως τ’ άλλα, σημειώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος και η συμμετοχή της γυναίκας του αρχηγού του νεοναζιστικού αυτού κόμματος σε μία κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.

Στην συνέχεια ο κ. Αμπτάν, αναφέρεται σε ρατσιστικές δηλώσεις της κας Ζαρούλια, ναζιστικούς χαιρετισμούς του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, βιαιότητες που διαπράττονται από τα μέλη αυτού του κόμματος με τη συμμετοχή βουλευτών, εναντίον μεταναστών και δημοκρατικών Ελλήνων πολιτών και συσχετίζει αυτά τα γεγονότα, με τ’ αντίστοιχα που έχουν συμβεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σηματοδοτούν, όπως υπογραμμίζει, την επικινδυνότητα της ανόδου του νεοφανισμού στην Ευρώπη.

Καλεί δε τον Έλληνα πρωθυπουργό, να αποκλείσει από τη σύνθεση της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τόσο την Ελένη Ζαρούλια όσον και τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Διώξτε τη Ζαρούλια από την Επιτροπή κατά του ρατσισμού»

Μπράβο Μεϊμαράκη σε Δραγασάκη για το επεισόδιο με το ρατσιστικό παραλήρημα της Ε.Ζαρούλια – ΒΙΝΤΕΟ

Νεο σόου της Χρ.Αυγής στη Βουλή – Καυγάς Δραγασάκη – Ζαρούλια! ΒΙΝΤΕΟ

Μητροπολίτης Σισανίου:Αλλη η Ορθοδοξία της Εκκλησίας και άλλη η “Ορθοδοξία” της Χρυσής Αυγής

Μέλη της Χρ.Αυγής ζητούν την απόλυση αλλοδαπών και την πρόσληψη Ελλήνων!

“Οι ναζί ήταν μεγάλα λαμόγια κύριε Μιχαλολιάκο” – Διαβάστε την ιστορία ενός μεγαλο-ναζί!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε