Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

“Επιστρέφει” το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης – Ποιος είναι ο υπουργός

“Επιστρέφει” το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης – Ποιος είναι ο υπουργός

Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ορίζεται ως υπουργός Μακεδονίας – Θράκης το οποίο είχε καταργηθεί επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ το 2009.

Υπουργός θα είναι ο Θεόδωρος Καράογλου που ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών της Θεσσαλονίκης.

Ως στέλεχος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ συμμετέχει σε Πανσπουδαστικά Συνέδρια της ΕΦΕΕ και της ΦΕΑΠΘ. Παράλληλα εκλέγεται πρώτος εκπρόσωπος των φοιτητών στη Σύγκλητο της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1982).
Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης (1979- 1983). Υπεύθυνος Περιφερειακής Οργάνωσης ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης(1980-1983).

Εκπρόσωπος της ΟΝΝΕΔ σε συνδιασκέψεις του Γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο Βερολίνο (1981).

Υπεύθυνος Περιφεριακής Οργάνωσης της Ν.Δ. για τους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας (1997-1999)
Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 ο Θ. Καράογλου ήταν υποψήφιος βουλευτής με την Ν.Δ στην Β΄εκλογική περιφέρεια του Νομού Θεσσαλονίκης. Περισσότεροι από 14.000 συμπολίτες μας του έδειξαν την εμπιστοσύνη τους.
Στο Ε’ Συνέδριο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (Μάρτιος 2001) εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004, ο Θεόδωρος Καράογλου εκλέγεται βουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια Νομού Θεσσαλονίκης, με 27.000 περίπου ψήφους.
Ως βουλευτής συμμετέχει στις επιτροπές: 1) Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, 2) Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος, 3) Επιτροπή Θρησκευμάτων και Ορθοδοξίας, 4) Ειδική Επιτροπή επί του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους.

Ακόμη, είναι μέλος των Ομάδων Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με τα Κοινοβούλια της Αργεντινής, Αυστραλίας, Βενεζουέλας, Η.Π.Α., Λετονίας (Πρόεδρος), Νότιας Κορέας, Ρωσίας, Σαουδικής Αραβίας και Τσεχίας.
Στις βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007, ο Θεόδωρος Καράογλου εκλέγεται 1ος βουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια Νομού Θεσσαλονίκης.
Μετά την επανεκλογή του ως βουλευτής συμμετέχει στις επιτροπές: 1) Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, 2) Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, 3) Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού
Στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, ο Θεόδωρος Καράογλου επανεκλέγεται 1ος βουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια Νομού Θεσσαλονίκης.
Μετά την επανεκλογή του ως βουλευτής συμμετέχει στις επιτροπές: 1) Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, 2) Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, 3) Ειδική Διαρκής Επιτροπή του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους.
Ορίζεται Αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας.
Ορίζεται Αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Εργασίας και της Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας στη νέα οργανωτική δομή του κόμματος στις 10 Ιανουαρίου 2011.
Στις 5 Μαρτίου 2012 ορίζεται με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μακεδονίας-Θράκης.
Στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, ο Θεόδωρος Καράογλου επανεκλέγεται βουλευτής καταλαμβάνοντας τη μοναδική έδρα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια Νομού Θεσσαλονίκης.
Την κοινωνική του δραστηριότητα:

Ξεκινώντας από την σκέψη ότι η πολιτική δράση αποκομμένη από την κοινωνία καταντά μια παραπολιτική διαδικασία προσωπικής ανέλιξης, ο Θόδωρος Καράογλου προσπάθησε να αξιοποιήσει κάθε βήμα της δημόσιας παρουσίας του με στόχο την ανάδειξη δύο βασικών στοιχείων, του κοινωνικού προσώπου της πολιτικής και του πολιτισμού:

Αντιπρόεδρος του Κοινωνικού Κέντρου Οικογένειας Νεότητας (1991-1993)
Μέλος του Δ.Σ του ιδρύματος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δημοσίων Υπαλλήλων(1993 – 1994)
Γενικός Γραμματέας του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (1998-1999)
Ιδρυτής της πρώτης τοπικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παρέμβαση στην επαρχία Λαγκαδά» (Απρίλιος 2002).
Εκδότης του βιβλίου “Δημόσια Παρέμβαση” (Μάιος 2007)
Την συνδικαλιστική του πρωτοπορία:

Ο Θεόδωρος Καράογλου είναι Οικονομολόγος – Εφοριακός. Η δουλειά του, του επιτρέπει να γνωρίζει πολύ καλά τόσο τα χρόνια προβλήματα της δημόσιας διοίκησης, που ταλαιπωρούν καθημερινά τον Έλληνα πολίτη, όσο και τους κανόνες διαχείρισης του δημόσιου χρήματος, που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά των πολιτικών ανδρών.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Νομών Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Χαλκιδικής (1993 – 2004).
Μέλος Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. (1995 – 2002).
Πρώην πρόεδρος του Συνεταιρισμού Εφοριακών Υπαλλήλων Νομών Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Χαλκιδικής (1995 – 1996).

Αυτή είναι η νεα κυβέρνηση – Όλα τα ονόματα του νέου υπουργικού συμβουλίου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε