weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Επίθεση και καταγγελίες της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ εναντίον του Η. Μόσιαλου – Τι απαντά ο υπουργός

Επίθεση και καταγγελίες της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ εναντίον του Η. Μόσιαλου – Τι απαντά ο υπουργός
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Οι “πράσινοι” συνδικαλιστές εξαπολύουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του υπουργού χαρακτηρίζοντάς τον “επιθετικό εκφραστή” της κυβερνητικής και τροϊκανής πολιτικής αφήνοντας παράλληλα ερωτήματα για τη συμμετοχή του σε ανώνυμη εταιρεία.Για “λάσπη στον ανεμιστήρα” κάνει λόγο ο υπουργός τονίζοντας ότι έχει αποχωρήσει από την εταιρεία πριν εννέα χρόνια.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και πολλά ερωτήματα προκαλεί ως προς την πορεία και την εξέλιξή του η νέα «αιχμή του δόρατος» της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης. Ο νέος εκπρόσωπος τύπου και Υπουργός Επικρατείας κ. Ηλίας Μόσιαλος.
Ο κ. Ηλίας Μόσιαλος όταν ανέλαβε το έργο να παραποιήσει και να προβοκάρει τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων των εργαζομένων, προχώρησε στην παραπομπή αλλά και στην έκδοση πειθαρχικής απόφασης για όσους «δεν λάβουν την άδεια του» για τους αγώνες που θα αποφασίσουν, αντιδρώντας στις προθέσεις της κυβέρνησης και της τρόικας για περαιτέρω περιστολή των αποδοχών των εργαζομένων στο πλαίσιο του Ενιαίου Μισθολογίου.
Φαίνεται ότι ο κ. Ηλίας Μόσιαλος προσπαθεί με μεγάλο ζήλο να υπερασπισθεί και να ικανοποιήσει όσους τον ανέδειξαν. Θα ήταν άλλωστε ανέντιμο από την πλευρά του να μην το πράξει και θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη αυτών που του ανέθεσαν τη θέση του εκπροσώπου τύπου. Ταυτόχρονα όμως ο κ. Μόσιαλος επιβεβαιώνει όσους τον θεωρούν «αλεξιπτωτιστή» που προκαλεί ρήγματα εντος της παράταξης.
Καθηγητής Ιατρικής σήμερα, θήτευσε στο Κ.Κ.Ε. Εσωτερικού την δεκαετία του 80, συμπορεύτηκε με το Συνασπισμό της Αριστεράς την εποχή του «βρώμικου ΄89», βουλευτής Επικρατείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2009 (χωρίς σταυρό), Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ (διορισμένος), Σύμβουλος του Γεωργίου Παπανδρέου (με ανάθεση), Πρόεδρος της Επιτροπής Ειδικών για την Υγεία (τοποθετημένος) και νυν «επιθετικός εκφραστής» της Κυβερνητικής-Τροικανής πολιτικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένης προσωπικής εξέλιξης και ανέλιξης πλην όμως ασυνεπής ιδεολογικά και πολιτικά.
Μάλιστα ερωτήματα δημιουργεί και η συμμετοχή του κ. Ηλία Μόσιαλου στην σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Ασφάλεια Ιατρική ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών επενδύσεων Υγείας», (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α.Ε. και Ε.Π.Ε.-ΑΡΙΘΜ.ΦΥΛΛΟΥ 1816/8-3-2000) το 2000, όπου μεταξύ άλλων συμμετέχει και ο νυν Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και εξέχων αυτοδιοικητικό στέλεχος της Ν.Δ., Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης. Είναι γνωστό πως το «επιχειρείν» δεν λογαριάζει κομματικούς ή ιδεολογικούς φραγμούς μιας και ο αυτοσκοπός είναι το κέρδος. Υπάρχουν όμως ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης:
Εξακολουθεί να υφίσταται η Ανώνυμος Εταιρεία «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε.» και ποιο το αντικείμενο και οι σκοποί της;
Έχει δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα και ποια η σχέση της με το Ελληνικό Δημόσιο από την ίδρυση της μέχρι σήμερα;
Εάν παίρνει δουλειές από το Δημόσιο είναι «πολιτικά και ηθικά ορθό» ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος να συμμετέχει σε μια τέτοια εταιρεία και μάλιστα με Διακομματικούς Συνεταίρους;
Αναμένοντας απαντήσεις προκαταβολικά ενημερώνουμε, πως σε περίπτωση που ο κ. Ηλίας Μόσιαλος θεωρεί ότι τον συκοφαντούμε και καταθέσει αγωγή με σκοπό την αποζημίωσή του, ως συνέπεια των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης-τρόικας… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ… για αυτό χαμένος κόπος.

Η ανακοίνωση του υπουργού

«Κατανοώ την αγωνία κάποιων να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Οφείλουν όμως, όταν καταγγέλλουν να έχουν και συγκεκριμένα στοιχεία.

Τους πληροφορώ λοιπόν, καθότι δεν είναι καλά πληροφορημένοι ότι: Όντως ήμουν εταίρος στην συγκεκριμένη εταιρεία με ένα πολύ μικρό ποσοστό. Αποχώρησα την 1-5-2002, στο δε διάστημα της σύντομης παραμονής μου, η εταιρεία δεν είχε καμία σχέση ή συναλλαγή με το ελληνικό Δημόσιο.

Προς τι λοιπόν ή μετά από εννέα χρόνια και πλέον επιχείρηση λάσπης προς το πρόσωπό μου;

Είναι φανερό ότι κάποιοι επιχειρούν να ανακαλύψουν πράγματα εκεί όπου δεν υπάρχουν και τους ερωτώ: Ποιοι είναι οι υποκινητές; Και από τί ενοχλούνται;».

Διαβάστε επίσης:

Γιούχαραν την Διαμαντοπούλου στον αγιασμό σε σχολείο της Αγ.Παρασκευής

Ασυνέπεια χωρίς όριο – Μια ώρα στήσιμο στους βουλευτές από τον πρωθυπουργό

#TAGS MM