Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Επίθεση ΝΔ σε Παππά για τα πόθεν έσχες: «Υπόλογος και βαριά εκτεθειμένος»

Επίθεση ΝΔ σε Παππά για τα πόθεν έσχες: «Υπόλογος και βαριά εκτεθειμένος»

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά και τη ΝΔ αναφορικά με το θέμα του ελέγχου πόθεν έσχες των καναλαρχών και το αίτημα εξαίρεσής τους.

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Παππάς, ο Υπουργός που φιλοδοξούσε να γίνει τροχονόμος της διαπλοκής, δεν μπορεί να κατασκευάζει και να απευθύνει σε άλλους ανύπαρκτα ερωτήματα. Προφανώς οι καναλάρχες υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες και αυτό είναι δεδομένο. Οφείλει, όμως και ο ίδιος να απολογηθεί γιατί δεν ελέγχθηκαν και δεν ήρθαν στη Βουλή – όπως επιβαλλόταν και όπως επίμονα ζητούσε η Νέα Δημοκρατία – τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών. Οφείλει, προπάντων, να εξηγήσει πως και γιατί έγιναν δεκτά ως εγγύηση για τη συμμετοχή του εκλεκτού τους κ. Καλογρίτσα, τα βοσκοτόπια της Ιθάκης τα οποία ανήκουν σε άλλο. Ας καταλάβει, επιτέλους, ότι δεν μπορεί να παρακάμψει τις ευθύνες του, για το σκάνδαλο που έστησε με τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις του για τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν μπορεί πλέον να εξαπατήσει κανένα. Είναι υπόλογος και βαριά εκτεθειμένος».

Νωρίτερα, ο κ. Παππάς δήλωνε:  «Οι ιδιοκτησίες των καναλιών ξεπέρασαν κάθε όριο λογικής. Ζητούν -με προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ στο ΣτΕ- να εξαιρεθούν οι ίδιοι και τα μεγαλοστελέχη των επιχειρήσεών τους από τον έλεγχο του πόθεν έσχες τους. Πρόκειται για μια ενέργεια πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό. Πρόκληση ακόμα μεγαλύτερη από τη μη πληρωμή τέλους συχνοτήτων και του φόρου διαφήμισης. Μεγαλύτερη και από τις σκανδαλώδεις αντισυνταγματικές παρατάσεις λειτουργίας που εξασφάλιζαν κάθε παραμονή πρωτοχρονιάς», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.
«Περιμένουμε να μας εξηγήσουν με ποια λογική θα υποχρεούται σε έλεγχο πόθεν έσχες ο κάθε ένας από τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα κανάλια, αλλά θα εξαιρούνται οι κατά τεκμήριο βαθύπλουτοι επιχειρηματίες-καναλάρχες, καθώς και τα πλουσιοπάροχα αμειβόμενα μεγαλοστελέχη τους» σημειώνει ο κ. Παππάς και διερωτάται: «Τι θέλουν να κρύψουν; Γιατί χρειάζονται αυτό το σκοτεινό πέπλο;»
Τέλος, χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ “Ηχώ των Καναλαρχών”, την καλεί «να τοποθετηθεί άμεσα σχετικά με τη νέα απαίτηση των επιχειρηματιών-φίλων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Ανταπαντώντας στην ανακοινωση της ΝΔ ο κ. Παππάς δήλωσε:

«Η ΝΔ είναι η διαχρονική ηχώ των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών. Είναι υπόλογη για το χάος των τελευταίων 27 ετών και για τις τεράστιες απώλειες εσόδων του δημοσίου. Για πρώτη φορά και μετά τη γενικευμένη κατακραυγή σύρεται στο αυτονόητο. Τα υπόλοιπα είναι περσινά ξινά σταφύλια. Οι δε ιδιοκτησίες των καναλιών θα πρέπει άμεσα να αποσύρουν τη σχετική προσφυγή στο ΣτΕ.

Να αποδεχθούν ότι υποχρεούνται στη διαφάνεια στην οποία υποχρεούνται ακόμα και απλοί δημόσιοι λειτουργοί, ακόμα και οι απλοί δημοσιογράφοι».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε