Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Επίθεση Παπανδρέου στις τράπεζες – “Να αναλάβουν τα βάρη που τους αναλογούν”

Επίθεση Παπανδρέου στις τράπεζες – “Να αναλάβουν τα βάρη που τους αναλογούν”

Και ξαφνικά η κυβέρνηση θυμήθηκε τις τράπεζες. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε έντονα επιθετικό ύφος, όπως και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είπε με αφορμή τα όσα θα αποφασισθούν στις Βρυξέλλες οτι πρέπει οι τράπεζες να σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί.

“Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε και όταν λέω όλοι εννοώ και τις τράπεζες. Να σηκώσουν και αυτές το βάρος”, είπε ο πρωθυπουργός στην δήλωσή του μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κανείς βέβαια δεν έχει πει μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση που πήγαν οι ενισχύσεις των 20 δις που δόθηκαν αφειδώς πριν από 2 χρόνια, αφού δεν είδε κανείς να διοχετεύονται από τις ίδιες στην ενίσχυση της αγοράς.

Και ο κ.Παπανδρέου συνέχισε: “Πρέπει να γίνει δίκαιη κατανομή των βαρών και σε αυτή την προσπάθεια να συμβάλουμε όλοι οι υπεύθυνοι: τράπεζες, πολιτικές ηγεσίες, κόμματα, φορείς, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις.”

“Η διαπραγμάτευση”, είπε ο κ. Παπανδρέου, “αφορά την ίδια την Ευρώπη γιατί η κρίση δεν είνα απλά ελληνική είναι ευρωπαϊκή και εμείς οι έλληνες έχουμε αποδείξει επανηλλειμένα ότι όχι απλά αναλαμβάνουμε τις υποχρεώσεις μας αλλά θέλουμε να αλλάξουμε την χώρα μας.

Η διαπραγμάτευση έχει δυο στόχους: η λύση να είναι ασφαλής και να άρει σημαντικότατα βάρη από το χρέος που παραλάβαμε και αισθάνεται ο έλληνας πολίτης στους ώμους του. Αυτό είναι το εθνικό μας καθήκον, ο εθνικός μας στόχος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, αν όχι πιο έντονο και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ο οποίος με ανακοίνωσή του σήμερα για δεύτερη φορά κατακρίνει την στάση ορισμένων εκ των τραπεζιτών λέγοντας μάλιστα ότι η ανησυχία γύρω απ’ τα ταμεία οφείλεται σε κλίμα που δημιουργείται σκόπιμα από αυτούς ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης κάποιων τραπεζών:

“Όσοι, όμως, επιχειρούν να κρύψουν πίσω από την δήθεν ανησυχία τους για τα ασφαλιστικά ταμεία, την ανησυχία τους για τον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφωθούν οι μετοχικές σχέσεις στις τράπεζες, μετά την επανακεφαλαιοποίηση και την πλήρη εξυγίανσή τους, ας μη συνεχίζουν να καλλιεργούν αυτό το επιχείρημα γιατί δεν τους οδηγεί πουθενά. Είναι άλλο οι βασικοί μέτοχοι των τραπεζών και άλλο οι εργαζόμενοι, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Η συνάντηση με Παπούλια

Νωρίτερα, μπαίνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη νηφαλιότητας, ψυχραιμίας και ενότητας.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι όλη αυτή την περίοδο η κυβέρνηση δίνει μια πολύ μεγάλη, δύσκολη και σκληρή μάχη προκειμένου να άρει το μεγάλο βάρος που έχει πέσει στον ελληνικό λαό και να επιμεριστούν τα βάρη και σε άλλους.

Στόχος, όπως είπε, είναι να ανασάνει ο λαός και να προχωρήσει η κυβέρνηση στην «προσπάθεια αναγέννησης της χώρας μας».

Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι στην αυριανή σύνοδο οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταλήξουν σε αποφάσεις. «Θέλουμε αύριο να δώσουμε ένα τέλος, να γυρίσουμε σελίδα για να πάμε μπροστά ως Ευρώπη και ως χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πηγές της Τρόικας στο Newsit: “Εκτός συμφωνίας τα περί 180 βουλευτών!”

Το “κούρεμα” φέρνει εκλογές – Αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών θέλει ο Βενιζέλος για τη νέα συμφωνία


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε