Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση για την οικονομία

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. ΦΩΤΟ EUROKISSI
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. ΦΩΤΟ EUROKISSI
Για ολιγωρία κατηγόρησε την κυβέρνηση «που πρωταγωνιστεί με τα μέτρα που δεν παίρνει» ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά την έναρξη του προσυνερδιακού διαλόγου της παράταξης.

Σε ομιλία του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, o κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τετράμηνη απραξία» και πρόσθεσε ότι «βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης για τα μέτρα που δεν παίρνει, ενώ η ΝΔ βρίσκεται στο επίκεντρο για τα 23 μέτρα που πρότεινε για την ανάπτυξη».   

Χαρακτήρισε ψευτοδίλημμα το αν θα πρέπει να πάρουμε μόνοι μας τα μέτρα ή αν θα περιμένουμε να τα επιβάλλει η ΕΕ. Το θέμα δεν είναι τα μέτρα αλλά τι μέτρα παίρνεις, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και υποστήριξε ότι οι Βρυξέλλες αυξάνουν την σκληρότητα των μέτρων. Παράλληλα προειδοποίησε ότι «θα μας βρουν απέναντι αν μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ που είναι λύση αντιευρωπαϊκή». Τα μέτρα θα πρέπει να περικόψουν τη δημόσια σπατάλη και όχι τις ανάγκες των πολλών, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να προστατευθούν οι πλέον αδύναμοι αλλά και η μεσαία τάξη και να μην στεγνώσει η αγορά.

Αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, είπε ότι «τέτοια ώρα είναι λάθος να βάζουμε τα χέρια μας και να βγάζουμε τα μάτια μας, να κρεμάμε την χώρα στα μανταλάκια του διεθνούς Τύπου» και πρόσθεσε ότι «αν η κυβέρνηση προχωρήσει τότε θα συμμετάσχουμε». Συνεχίζοντας είπε ότι «η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα μας παγιδεύσει άλλα έπεσε έξω, δεν φοβόμαστε τίποτε δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε δεν καλύπτουμε κανέναν, όλα στο φως, δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και σε καιροσκοπικά διλήμματα». 

Σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι οι μετανάστες θα πρέπει να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία και όχι οι Έλληνες να νιώθουν άβολα. Τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά τους σε όλους τους τομείς, ώστε να απελευθερώσει το δυναμισμό των πολιτών της. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε