Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Επίθεση της Ρεπούση στους χρυσαυγίτες βουλευτές

Επίθεση της Ρεπούση στους χρυσαυγίτες βουλευτές

“Ήμουν στο θέατρο Χυτήριο για να σταθώ στο πλευρό της δημοκρατίας, απέναντι στο νεοναζισμό”.

«Τώρα, είναι η ώρα να αντιμετωπιστεί με όλους τους νόμιμους τρόπους η αντιδημοκρατική συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που παραβιάζουν τις αρχές της συντεταγμένης πολιτείας και κλιμακώνουν συστηματικά τις πράξεις βίας» σημειώνει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Όπως αναφέρει το κόμμα, «τα γεγονότα που εξελίχθηκαν έξω από το θέατρο Χυτήριο με τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής επαναφέρουν για μία ακόμα φορά το ζήτημα της αντιμετώπισης της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Η ομόθυμη και ενιαία καταδίκη αυτών των πρακτικών από όλον τον προοδευτικό πολιτικό κόσμο και τον χώρο του πολιτισμού αποτελεί ένα σημαντικό βήμα».

Η βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση απάντησε σχεστικά με τα επεισόδια στο θέατρο Χυτήριο και τις δηλώσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής «Είναι προφανές, ότι οι χρυσαυγίτες βουλευτές επιχειρούν να μας εκφοβίσουν, να πάψουμε να εκφράζουμε την άποψή μας, να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της έκφρασης, τη δημοκρατία και τα αγαθά της. Να επιστρέψουμε στο σκοταδισμό του ολοκληρωτισμού που στοίχισε την αξιοπρέπεια και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Τους απαντώ ότι δεν πρόκειται να μας φοβίσουν. Ήμουν στο θέατρο Χυτήριο για να σταθώ στο πλευρό της δημοκρατίας απέναντι στο νεοναζισμό, στον ολοκληρωτισμό και στο θρησκευτικό φονταμενταλισμό. Θα είμαι πάντα σταθερά σ’ αυτήν την πλευρά. Η πολιτεία πρέπει κι εκείνη να αποδείξει έμπρακτα και τελεσίδικα με ποια πλευρά είναι.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τα επεισόδια έξω απο το Χυτήριο – Μάχες σώμα με σώμα και δακρυγόνα

 

Παρέμβαση Ρουπακιώτη για το Χυτήριο: Ζητεί να μάθει γιατί δεν παρενέβη εισαγγελέας και αν υπήρξε παράλειψη καθήκοντος από αστυνομικούς

 

Δεκάδες αστυνομικοί παρακολουθούσαν τους βουλευτές της Χρ.Αυγής στο Θέατρο Χυτήριο σε ρόλο μπράβου

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε