Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Επίτροπος ΕΕ: Ετοιμάζουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Επίτροπος ΕΕ: Ετοιμάζουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Άρχισαν να οργανώνονται οι ευρωπαίοι ώστε μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη να  μη τους βρει απροετοίμαστους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καταρτίζουν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του σεναρίου της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Κάρελ ντε Χουχτ σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

Οι δηλώσεις αυτές μοιάζουν να αποτελούν την πρώτη επιβεβαίωση από κορυφαίο αξιωματούχο της ΕΕ ότι καταρτίζονται σχέδια για την αντιμετώπιση της πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα. «Πριν από ενάμιση χρόνο μπορεί να υπήρχε ο κίνδυνος να υπάρξουν συνέπειες-ντόμινο» δήλωσε ο Ντε Χουχτ στην φλαμανδόφωνη εφημερίδα De Standaard του Βελγίου. «Αλλά σήμερα υπάρχουν, τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσο και εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπηρεσίες οι οποίες εργάζονται σε σενάρια αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν τα καταφέρει», πρόσθεσε.

Ο επίτροπος, πρώην υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, επανέλαβε το σύνηθες μήνυμα της ΕΕ προς την Ελλάδα, ότι δηλαδή δεν έχουν καλύτερη επιλογή από το να τηρήσουν τα μέτρα λιτότητας και περικοπών των κρατικών δαπανών που προβλέπονται από τη δανειακή σύμβαση.

«Η τελική φάση του παιγνιδιού έχει αρχίσει και δεν γνωρίζω πώς θα καταλήξει», σχολίασε ο Ντε Χουχτ. «Σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, η σύγχυση στην Ελλάδα θα είναι τεράστια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καθυστερήσαμε υπερβολικά να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής G8

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε