Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιβεβαιώνει τις απολύσεις στο Δημόσιο η Διαμαντοπούλου

Την ανάγκη εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα επισημαίνει η υπουργός Παιδείας αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο απολύσεων.

 

Η Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στην Real news ήταν ξεκάθαρη:”Η χώρα δεν αντέχει πλέον το διογκωμένο δημόσιο τομέα που επιτείνει την ύφεση και την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα. Χρειάζεται βαθύς εξορθολογισμός, χωρίς απολύσεις όπου είναι αυτό εφικτό, και συμφωνία για ένα δημόσιο τομέα παραγωγικό χωρίς αργομισθίες, υπεραρριθμίες και ιδιοκτησιακά σύνδρομα”.
 
Για το ενιαίο μισθολόγιο και τη σύνδεση της παραγωγικότητας με τις αμοιβές μιλάει ο Δημήτρης Ρέππας, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»
 
Σε ό,τι αφορά το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν το προσεγγίζει με δημοσιονομικούς όρους και προσθέτει: «Επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε ως κράτος τους καλύτερους στις αντίστοιχες θέσεις, ό,τι θα έκανε δηλαδή ο καθένας στην προσωπική του επιχείρηση. Αυτό σημαίνει αξιολόγηση αντικειμενική, αλλά και αξιοκρατική, με διευκόλυνση της κινητικότητας των υπαλλήλων μέσα στο κράτος και με λειτουργία των υπηρεσιακών μονάδων, βάσει συγκεκριμένης στοχοθεσίας. Το μισθολογικό κόστος, λόγω των περικοπών που έχουν γίνει αλλά και της μείωσης του αριθμού των υπαλλήλων, υποχωρεί..».
 
Αναφερόμενος στη σύνδεση της παραγωγικότητας με τις αμοιβές, τονίζει πως η αποδοτικότητα πρέπει να ελέγχεται με βάση συγκεκριμένους δείκτες και προσθέτει ότι «η προαγωγική εξέλιξη και οι αμοιβές δεν μπορούν να προκύπτουν αυτομάτως, με τη συμπλήρωση ετών για παράδειγμα, αλλά πρέπει να αποτελούν το αντίκρισμα του μόχθου και της συμβολής ενός υπαλλήλου και μίας υπηρεσίας στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του πολίτη».
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε