Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Επιχείρηση διασκέδασης εντυπώσεων από Λοβέρδο – Βενιζέλο

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι δυο υπουργοί μετά τη φομολογία για νέο ρήγμα στην κυβέρνηση με αφορμή το…

ασφαλιστικό και τη δήλωση του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου για την επανεξέταση και την εξάλειψη των κινήτρων πρόωρης συνταξιοδότησης των στρατιωτικών.

 

“Το κάθε υπουργείο στο πεδίο της αρμοδιότητάς του αγωνίζεται να αντιμετωπίσει μακροχρόνια και πιεστικά προβλήματα με τρόπο κοινωνικά δίκαιο και αναπτυξιακά αποτελεσματικό, λαμβανομένων, προφανώς, υπόψιν των ιδιαιτεροτήτων κάθε χώρου”, δήλωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

    Οι υπουργοί έκαναν τη δήλωση αυτή, επειδή, όπως υποστήριξαν, κάποιοι κύκλοι επιχειρούν να παρερμηνεύσουν ή να προσδώσουν άλλες διαστάσεις σε πρόσφατες δηλώσεις τους και προκειμένου η δημόσια συζήτηση να εστιάζεται στην ουσία των πραγμάτων.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 

Σε δηλώσεις του ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι “τα ζητήματα που αφορούν το υπηρεσιακό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, την ιεραρχική δομή, τις προαγωγές και τις αποστρατείες τους, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η πολιτική του οποίου εκφράζεται με τις δημόσιες δηλώσεις μόνον του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και τις ταυτόσημες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού”.

 

Τέλος, πρόσθεσε ότι έχει προ πολλού ανακοινώσει “το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η επεξεργασία του σχεδίου νόμου περί ιεραρχίας και προαγωγών που θα αφορά το σύνολο των αξιωματικών και υπαξιωματικών και όλα τα στάδια, από την εισαγωγή τους στις παραγωγικές σχολές ή την με άλλο τρόπο ένταξή τους στο στράτευμα, μέχρι την εφεδρεία”.
 
Σκληρή κριτική από τη Ν.Δ. 

Για υπονόμευση του Ασφαλιστικού Συστήματος της χώρας έκανε λόγο ο Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μανώλης.
“Επιτέλους, κύριοι, σταματήστε τις γκάφες και την τρομοκρατία. Αντιληφθείτε ότι με τις συνεχείς δηλώσεις σας, όπως οι χθεσινές για τα όρια ηλικίας σε αστυνομικούς, στρατιωτικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες, προκαλείτε ανασφάλεια, πανικό και κύμα μαζικής φυγής σε συνταξιοδότηση” ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε