Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Επιχείρηση – σκούπα για το παρεμπόριο

Επιχείρηση – σκούπα για το παρεμπόριο

Την έναρξη μεγάλης και διαρκούς επιχείρησης- σκούπα κατά του παρεμπορίου σε όλη την Ελλάδα, ανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Το υπουργείο προχωρά, παράλληλα, σε αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για το πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο με στόχο, όπως τονίστηκε σήμερα, να γίνει πιο ορθολογικό και πιο διαφανές.

Ο κ. Χατζηδάκης προήδρευσε το μεσημέρι στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου για τη δίωξη του παρεμπορίου, στο κτίριο της πλατείας Κάνιγγος, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΛΠΕ) και των συναρμόδιων υπηρεσιών (ΣΔΟΕ, ΕΛΑΣ, τελωνεία, Λιμενικό, ΚΕΔΕ, Γραμματεία Εμπορίου, Περιφέρεια Αττικής). Το τηλεφωνικό κέντρο στο οποίο θα δίνονται οι καταγγελίες είναι το τετραψήφιο 1520.

«Περνάμε από τη θεωρία στην πράξη», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι δεν ενδιαφέρει μόνο η καταστροφή ορισμένων προϊόντων στον δρόμο, αλλά να αντιμετωπιστεί το κακό στη ρίζα του. «Σήμερα που το κράτος δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει παροχές, οφείλει να είναι εντάξει απέναντι στους πολίτες ως προς το υπόλοιπο τμήμα του ρόλου του, να κάνει ο,τι μπορεί για να υπάρχει νομιμότητα και δικαιοσύνη».

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σ. Κομνηνός, ανέφερε ότι το Συντονιστικό Κέντρο θα ενώσει τις κατακερματισμένες δυνάμεις της Πολιτείας, καθώς όπως είπε, αυτό που έλειπε ήταν η δυνατότητα να συνεργαστούν οι φορείς. Και ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ Δημήτρης Μπουλούκος, ο οποίος έχει αναλάβει τον επιχειρησιακό συντονισμό του Κέντρου, κάλεσε τους πολίτες να συνδράμουν στην πάταξη του παρεμπορίου, αφενός απέχοντας από την αγορά αυτών των προϊόντων και αφετέρου παρέχοντας πληροφορίες στο Συντονιστικό Κέντρο προκειμένου να κατευθύνονται πιο αποτελεσματικά οι δυνάμεις δίωξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φτιάχνουν κέντρο επιχειρήσεων κατά του παρεμπορίου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε