Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ερντογάν στην Αθήνα: Εθνικιστικό παραλήρημα στο Twitter για τη Συνθήκη της Λωζάννης

Ερντογάν

Χαμός γίνεται τις τελευταίες ώρες στο Twitter με Τούρκους χρήστες να αποθεώνουν όσα είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Προκόπη Παυλόπουλο για την Συνθήκη της Λωζάννης.

Ο Ερντογάν βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης (07.12.2017) στην Αθήνα και πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας. Οι δηλώσεις του ενώπιον του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας για τη Συνθήκη της Λωζάννης δεν είχαν προηγούμενο!

Οι Τούρκοι χρήστες αποθεώνουν τον πρόεδρο της χώρας τους στο Twitter και άλλοι τον… κράζουν γιατί δεν αναλαμβάνει δράση για τα “18 νησιά μας”. Μάλιστα, ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει γίνει trend με το hashtag Yunanistan Cumhurbaskani, δηλαδή Έλληνας Πρόεδρος.

Δείτε μερικά από τα tweets για τον Ερντογάν

“Η Ελλάδα έχει απαιτήσεις στα 18 νησιά σας. Δεν κάνετε τίποτα απολύτως για να πάρετε αυτό που σας αξίζει. Αλλά συνέχεια ακούτε “Ο Ερντογάν είπε αυτό στον Έλληνα Πρόεδρο και μπλα μπλα μπλα”. Αν επιδεικνύετε τις διπλωματικές σας ικανότητες, ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε για τα 18 νησιά, στα οποία έχει εισβάλλει η Ελλάδα”.

“Τη συζήτηση για τη Συνθήκη της Λωζάννης άνοιξε ο Έλληνας Πρόεδρος, όχι ο Ερντογάν. Όσο ο Τούρκος πρόεδρος συνέχιζε να του απαντά όπως του άξιζε, ο Έλληνας δεν μπορούσε να ανταπαντήσει… Οι εχθροί μας πιστεύουν ότι είναι ευφυείς αλλά δεν ξέρουν τίποτα. Είστε ηλίθιοι!”.

https://twitter.com/maykbenim/status/938741741892591616

Φυσικά, υπήρχαν και κάποια αρνητικά σχόλια για τον Ερντογάν, τα οποία ήταν ελάχιστα. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ήταν ελάχιστα, καθώς είναι πολλοί που φοβούνται να εκφραστούν δημοσίως κατά του “σουλτάνου” για να μην βρεθούν από τη μια στιγμή στην άλλη… στη φυλακή!

“Ο Έλληνας Πρόεδρος είναι απόφοιτος νομικής σχολής. Πόσο τυχεροί είναι! Εμείς δεν ξέρουμε αν ο δικός μας έχει καν πτυχίο. Και συνεχίζει να μιλάει για το διεθνές Δίκαιο”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις