Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ερντογάν: Τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις μας βελτιώνονται κάθε μέρα!

Ερντογάν: Τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις μας βελτιώνονται κάθε μέρα!

Με θερμά λόγια για την Ελλάδα μίλησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Ερντογάν είπε ότι σήμερα υπογράφηκαν 25 συμφωνίες και αυτό αποτελεί ένδειξη συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών. Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα ότι “Τα τελευταία χρόνια νομίζω ότι οι σχέσεις μας βαίνουν προς το καλύτερο, κάθε ημέρα”.
Ο κ. Ερντογάν, αναφέρθηκε στο θέμα των μειονοτήτων λέγοντας ότι τα μέλη τους και στις 2 χώρες αξίζουν ειρηνικές συνθήκες διαβίωσης.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, είπε επίσης ότι οι επιχειρηματίες των δύο χωρών επιτελούν μεγάλης σημασίας έργο, ενώ για την υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ είπε ότι “Η Ελλάδα δεν φείδεται προσπαθειών προς αυτή την κατεύθυνση”.

Ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτήρισε την συνάντησή του με τον Τούρκο Πρωθυπουργό χρήσιμη και εποικοδομητική. Είπε μάλιστα ότι “Σήμερα είναι μια καλή μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις”.

Πρόσθεσε ότι “Η Ελλάδα έχει στηρίξει και στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας” και ευχήθηκε: “Η ιστορία που θα γράφουμε από εδώ και μπρος ας ανοίγει κεφάλαια ειρήνης και προόδου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν: οι πρώτες φωτογραφίες
 

Στη σκιά της ΑΟΖ η συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε