Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Ερωτηματολόγιο από Βενιζέλο στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την ταυτότητα του κόμματος

Ερωτηματολόγιο από Βενιζέλο στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την ταυτότητα του κόμματος

Την εκτίμηση ότι από την μέχρι τώρα αντιπαράθεση μεταξύ ΕΛΚ-ΕΣΚ και Νότου και Βορρά δεν διαφαίνεται να υπάρχει πρόταση που να οδηγεί σε λύση, εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος
Βενιζέλος στη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας,

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να υπάρξουν άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου να οργανωθεί ο προγραμματικός διάλογος με τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους και κινήματα πολιτών.

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της ανασύστασης της παράταξης θα αποστείλει στα μέλη της ΠΓ ερωτηματολόγιο με βασικά ερωτήματα αναφορικά με θέματα που σχετίζονται με την
ταυτότητα και τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου μέσα από τις απαντήσεις να διαμορφωθούν ορισμένοι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχτεί ο διάλογος στην πορεία για το Συνέδριο του φθινοπώρου.

Στην τοποθέτησή του ο Πέτρος Ευθυμίου επανέλαβε τη θέση του για πιο ουσιαστική συμμετοχή των Ευάγγελου. Βενιζέλου και Φώτη. Κουβέλη στην κυβέρνηση, σε ρόλους αντιπροέδρων, καθώς εκτιμά ότι θα έχει προκύψει
ανάγκη γι’ αυτό έως τον Οκτώβριο. Από την πλευρά του όμως ο κ.Βενιζέλος εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να εμπλακεί στην καθημερινή διαχείριση του κυβερνητικού έργου, η οποία δεν επιτρέπει μια στρατηγική θεώρηση των πραγμάτων.

Οι Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και Κώστας Πανταζής, στο πλαίσιο της οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξαν ότι πρέπει να αξιοποιηθούν στελέχη του κόμματος που ήταν εκλεγμένα μέλη στο τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο και υποψήφιοι βουλευτές στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να σχολιάζει…”τα στελέχη πρέπει να αντιμετωπιστούν με τρυφερότητα”!

Τη θέση ότι το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τη “διάψευση των ψευδαισθήσεων” και πως δεν θα πρέπει να ακολουθεί την πολιτική γραμμή της αλήθειας και της ειλικρίνειας στον πολιτικό του λόγο, τόνισε η Συλβάνα Ράπτη, θέση με
την οποία, κατά τις ίδιες πηγές, συμφώνησε ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος υποστήριξε επιπλέον ότι πρέπει να μπαίνουν υψηλοί στόχοι, οράματα και προοπτική.

Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε πως το κοινωνικό συμβόλαιο του ΠΑΣΟΚ με το λαό έχει καταστραφεί και πρέπει να το δούμε από την αρχή. “Η ιδεολογικοποίηση του μνημονίου οδήγησε σε θολό στίγμα του ΠΑΣΟΚ και στην μετάλλαξη του DNA μας” είπε και πρότεινε να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ πρωτοβουλίες για το κοινωνικό κράτος. “Εδώ έχουμε οικονομικό πόλεμο και θέλουμε κράτος πρόνοιας”, σημείωσε.

Η αλλαγή και η ανασύσταση ποτέ δεν γίνεται από τα πάνω, αλλά θα πρέπει να κινητοποιηθεί η βάση, υποστήριξε ο Βαγγέλης Αργύρης, ο οποίος εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει ήδη διεξοδική αυτοκριτική και πως δεν
χρειάζεται άλλο “αυτομαστίγωμα”.

Προβληματισμούς για το μέλλον της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας εξέφρασε ο Πάνος Μπεγλίτης, τονίζοντας ότι πρέπει να δώσει απαντήσεις για την έξοδο από την κρίση και έδωσε έμφαση στην ανάγκη να προσδιοριστεί το τι κράτος επιθυμούμε.

Σε εκτενή ανάλυση για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τη Μέση Ανατολή προχώρησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι Ευρωπαίοι πάντα έκαναν διανομή πλούτου, ενώ τώρα πρέπει να κάνουν διανομή βαρών, ενώ ο Πάρις Κουκουλόπολος αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών όπως έντονη παρουσία στην Ευρώπη, παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική, ανάληψη θετικών πρωτοβουλιών σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για θέματα ρευστότητας και κοινωνικής πρόνοιας και ανάπτυξη κινήματος αποδείξεων έστω και εάνδεν υπάρχει κίνητρο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε