Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ερώτηση της ΝΔ στην Βουλή για Καμμένο και την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία

Ερώτηση της ΝΔ στην Βουλή για Καμμένο και την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στην Βουλή η Ν.Δ, για το θέμα της πώλησης οπλικών συστημάτων από την Σαουδική Αραβία

Η ΝΔ κατηγορεί τον υπουργό άμυνας Πάνο Καμμένο για τη συμφωνία πώλησης οπλισμού από την Σαουδική Αραβία μετά από επαφή με ύποπτο “μεσάζοντα”, με παράκαμψη του νόμου.

Την επίκαιρη ερώτηση, που είχε τίτλο  «Πώληση Βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία», υπέγραψαν 13 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τους Βασίλη Κικίλια και Αναστάσιο Δημοσχάκη.

«Η διαφάνεια στις δοσοληψίες των δημοσίων υπηρεσιών μας και ιδιαιτέρως των υπηρεσιών του “ευαίσθητου” υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι υποχρέωση της δημόσιας διοίκησης και ζητούμενο από τον ελληνικό λαό», αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Παράλληλα χαρακτήρισαν “ανεπαρκή” την απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που είχαν καταθέσει στη Βουλή.

Πόλεμος ανακοινώσεων

Νωρίτερα ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετέβη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο και τις σχέσεις του με μεσάζοντα στη σύμβαση εξοπλιστικών με τη Σαουδική Αραβία.

Αμέσως μετά,  δήλωσε:

«Προσήλθα, σήμερα, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ζητήσω στην ουσία από την Ελληνική Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με μια υπόθεση με την οποία ήδη ασχολείται η Στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, η σχέση του με τον τρίτο μεσάζοντα στη σύμβαση εξοπλιστικών με τη Σαουδική Αραβία είναι υπόθεση μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος και πρέπει να διερευνηθεί άμεσα».

Νωρίτερα με μια σκληρή ανακοίνωση η ΝΔ αναφέρει:

«Ήδη από την Κυριακή, που προέκυψαν τα σχετικά δημοσιεύματα, η Νέα Δημοκρατία επισήμανε τη σοβαρότητα μιας υπόθεσης που αφορά τον κ. Πάνο Καμμένο και τις σχέσεις του με έναν ύποπτο μεσάζοντα», αναφέρει η ΝΔ.

Και συνεχίζει: «Χθες παρενέβη αυτεπάγγελτα στρατιωτικός Εισαγγελέας, καθώς ανώτατος αξιωματικός κατήγγειλε δημοσίως τον κ. Καμμένο ότι υπέγραψε μια συμφωνία ύψους 66 εκ ευρώ με τον εν λόγω μεσάζοντα χωρίς καμία διαφάνεια και παρακάμπτοντας προκλητικά το νόμο.

Την ίδια στιγμή, οι δικαιολογίες που έδωσε και χθες ο κ. Καμμένος διαψεύδονται πλέον και από τις επίσημες αρχές της χώρας. Θυμίζουμε ότι ο κ. Καμμένος, αντί να δώσει εξηγήσεις, διέταξε τη σύλληψη του εν λόγω αξιωματικού, επειδή ο τελευταίος αποκάλυψε την αλήθεια.

Οι προσωπικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι αυτονόητες και βαρύτατες. Αν δεν απομακρύνει σήμερα κι όλας τον κ. Καμμένο από την Κυβέρνησή του, θα επιβεβαιώσει ότι η ανοχή οφείλεται σε συνενοχή.

Ο αρμόδιος Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει ήδη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την άμεση διερεύνηση του συγκεκριμένου σκανδάλου».

Καμμένος: Η παραποίηση της αλήθειας από τη Νέα Δημοκρατία δεν έχει όρια

«Η παραποίηση της αλήθειας από τη Νέα Δημοκρατία δεν έχει όρια», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Και συνεχίζει: «Από τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας χθες στη Βουλή αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει μεσάζων, αλλά εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της αντισυμβαλλόμενης χώρας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε και χθες στη Βουλή ότι δεν υπήρξε σύλληψη Αξιωματικού, αλλά ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες.

Δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση στρατιωτικού εισαγγελέα χθες, αλλά η στρατιωτική δικαιοσύνη διερευνά, ήδη από 30-8-2017, το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από εμπλεκόμενους στρατιωτικούς.

Δεν υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά από ανώτατο αξιωματικό και το περίφημο «κείμενο» δεν έχει κατατεθεί πουθενά.

Η Νέα Δημοκρατία ας αναζητήσει στους κόλπους της να βρει ύποπτους μεσάζοντες, offshore και σκάνδαλα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις