Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Έρχεται ανασχηματισμός – Τι θα γίνει με Παπακωνσταντίνου και Πάγκαλο;

Σε ανασχηματισμό προχωρά ο πρωθυπουργός, σε μία προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά συντονισμού και οι δυσλειτουργίες ψάχνοντας υπουργούς και… εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News ο ανασχηματισμός έχει “κλειδώσει” για μετά την 25ή Μαρτίου – ή και νωρίτερα ακόμη κατ’ άλλους – ενώ ειλημμένη θεωρείται η απόφαση αντικατάστασης του υπουργού Οικονομικών. Επικρατέστερος αντικαταστάτης του κ. Παπακωνσταντίνου, θεωρείται ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης κατά τις ίδιες πηγές.Πιθανή και η “επίταξη” κάποιου εξωκοινοβουλευτικού για την κρίσιμη θέση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου και η κ. Μπιρμπίλη είναι οι υπουργοί με τη μικρότερη αποδοχή μέσα στην Κ.Ο., ενώ ο κ. Χρυσοχοΐδης θεωρείται ικανός και περισσότερο αποδεκτός από τους βουλευτές.

Άλλο πρόσωπο που θεωρείται ότι ίσως πάρει την “άγουσα” είναι ο αντιπρόεδρος Θ. Πάγκαλος ο οποίος έχει δημιουργήσει επικοινωνιακά προβλήματα στην κυβέρνηση με δηλώσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit ο κ. Πάγκαλος ίσως κληθεί να στελεχώσει κάποιο άλλο πόστο. Επικρατέστερος για τη θέση του αντιπροέδρου εμφανίζεται ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ ακούγονται επίσης και ο νυν υπ. Άμυνας Ε. Βενιζέλος και ο υπ. Μεταφορών Δ. Ρέππας.

Ο πρωθυπουργός φέρεται μάλιστα να αναζητά και πρόσωπα εκτός ΚΟ προκειμένου να πετύχει την αποτελεσματικότητα που απαιτείται, καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρχει ο φόβος του πολιτικού κόστους. Εδώ ακούγεται πολύ το όνομα του προέδρου του ΙΟΒΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit αναμένται “σφαγή” υφυπουργών και το πνεύμα είναι να πάμε ξανά σε μικρό και ευέλικτο σχήμα.  

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε