Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Έρχεται η Εξεταστική για την οικονομία

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Το ανακοίνωσε και επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πεταλωτής είπε οτι η εξεταστική για την οικονομία θα συσταθεί οταν ολοκληρωθούν οι εξεταστικές για Siemens και για το Βατοπέδι.

Η απόφαση είχε ληφθεί ήδη από τον πρωθυπουργό για να πάνε όπως λένε στον εισαγγελέα όλες οι υποθέσεις κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος από την προηγούμενη κυβέρνηση, ως απάντηση στο αίτημα να τιμωρηθούν εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.

Καθοριστική ήταν και η απαίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό «να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης» και η προτροπή του προς τον Γιώργο Παπανδρέου να παταχθούν «οι απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος».

Η υπό συγκρότηση Εξεταστική Επιτροπή θα διερευνήσει τις πολιτικές -και άλλες ενδεχομένως- ευθύνες των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν τα τελευταία χρόνια την ελληνική οικονομία.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να χτυπηθεί άμεσα και η «χαμηλή διαφθορά», αυτή δηλαδή που αφορά επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, που βαρύνονται με σκάνδαλα κάθε είδους (φακελάκια γιατρών, υπηρεσίες πολεοδομίας, εφορίες, υπηρεσίες υπουργείου μεταφορών, τελωνεία κ.λπ.).

Στο πλαίσιο αυτό, ανατέθηκε στον Γ.Πεταλωτή να ζητήσει από τα υπουργεία όλους τους σχετικούς φακέλους που εκκρεμούν προς διερεύνηση.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε