Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Έρχεται η “καθαρή” λίστα Λαγκάρντ

Έρχεται η “καθαρή” λίστα Λαγκάρντ

Ετοιμη να ικανοποιήσει το αίτημα της Αθήνας και να στείλει εκ νέου τα πρωτότυπα στοιχεία με τους μεγαλοκαταθέτες στην τράπεζα HSBC της Γενεύης, εμφανίζεται η Γαλλία.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ απο τη Γαλλία, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, που επικαλείται δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Οπως επισημαίνει η εφημερίδα, η προηγούμενη λίστα θεωρείται βέβαιο πως έχει αλλοιωθεί και η αποστολή της νέας δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ έχουν βασίσει τις μέχρι τώρα έρευνές τους στο αντίγραφο που τους παραδόθηκε με ένα στικάκι, αφού το πρωτότυπο CD που είχε παραδώσει στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου η Κριστίν Λαγκάρντ έχει χαθεί, όπως δήλωσε ο ίδιος στη Βουλή.

Μόλις ο Γιάννης Στουρνάρας παραλάβει τη λίστα θα τη διαβιβάσει στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η Λίστα Λαγκάρντ δεν είναι ένας απλός κατάλογος με ονόματα και ποσά, αλλά ένα πλήρες τραπεζικό αρχείο που περιλαμβάνει στοιχεία για τους καταθέτες και κινήσεις λογαριασμών, από τους οποίους μεταφέρθηκαν ποσά στους πελάτες που περιλαμβάνει η λίστα.

Διαβάστε

“Και με περιστέρι να ερχόταν η λίστα Λαγκάρντ θα είχε φτάσει!”

Διευθυντής ελέγχων ΣΔΟΕ: Ψάξτε αλλού! Δεν ξέρω τίποτα για τη λίστα Λαγκάρντ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε