Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Έρχεται κοινωνικό ολοκαύτωμα που ξεπερνάει Θάτσερ και Πινοσέτ – Ο κ.Κουβέλης έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα

Έρχεται κοινωνικό ολοκαύτωμα που ξεπερνάει Θάτσερ και Πινοσέτ – Ο κ.Κουβέλης έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα

Εφιαλτικές προβλέψεις κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν με την εφαρμογή των μέτρων. Χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως κοινωνικό ολοκαύτωμα που ξεπερνάει την Θάτσερ και τον Πινοσέτ, για προσχεδιασμένες κοινωνικές αντιδράσεις.

Eξαπολύει επίθεση στον Φώτη Κουβέλη, λέγοντας ότι είναι  εθελοντής αιχμάλωτος των δανειστών κ. Κουβέλης που δήθεν αγανακτεί. Και διαμαρτύρεται προς όσους χαρακτηρίζουν ως προαποφασισμένα τα εξοντωτικά και ανάλγητα μέτρα που έχει ο ίδιος συναποφασίσει και έχει ήδη επικυρώσει. Ο κ. Κουβέλης δεν έχει απλώς διαβεί τον Ρουβίκωνα. Συμπεριφέρεται ως οικοπεδούχος στην απέναντι όχθη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει επίσης ότι η συγκυβέρνηση έχει προαποφασίσει εξοντωτικά, οριζόντια μέτρα μόνιμης φτώχειας. Κάθε είδους και εναντίον όλων. Και κυρίως εναντίον των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, ανασφάλιστων ηλικιωμένων, εργαζόμενων σε εποχικά επαγγέλματα, ανάπηρων, νεφροπαθών.

Η συγκυβέρνηση τραβάει την σκανδάλη σ’ όποιον φτωχό κι αδύναμο κλειδώνει στο στόχαστρό της. Θα ανακοινώσει ένα πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα κοινωνικό ολοκαύτωμα. Που ξεπερνάει τη Θάτσερ. Και αντιγράφει τους Σικάγο μπόις και τον Πινοσέτ.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι οι τρεις αρχηγοί πρωταγωνιστούν στο θέατρο της διαπραγμάτευσης αλλά κανείς δεν τους πιστεύει πια.
Λέει επίσης ότι “ο λαός θυμάται ότι με την προεκλογική κοροϊδία της επαναδιαπραγμάτευσης και με τον παράλογο εκβιασμό της δραχμής υπέκλεψαν την ψήφο του. Για να τον δέσουν μετεκλογικά στο Μνημόνιο. Για να τον πάνε πεσκέσι στους δανειστές. Και τώρα, με τις προσχεδιασμένες, επικοινωνιακές αντιδράσεις τους, οι τρεις αρχηγοί προσβάλλουν, για μία ακόμα φορά, τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. “

Κατηγορεί τον κ. Στουρνάρα ότι: “με στοχευμένη διαρροή σε φιλική προς τους δανειστές και τη συγκυβέρνηση εφημερίδα, υποτίθεται πως λογομαχεί με την τρόικα. Στην οποία, όμως, έχει προλάβει να παραδώσει σιδηροδέσμιους τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς και τους ανήμπορους.”

Χαρακτηρίζει τον κ. Βενιζέλο: συντάκτη και εγγυητή κάθε οριζόντιας περικοπής που περιλαμβάνει το δεύτερο Μνημόνιο.

Κάνοντας αναφορά και στους τρείς αρχηγούς τονίζεται ότι:

Θυμίζουν και οι τρεις τους το παιδί που, αφού σκότωσε τον πατέρα του, εκλιπαρούσε την επιείκεια του δικαστηρίου γιατί είναι απροστάτευτο και ορφανό.
Η πολιτική ευθύνη της μοιραίας τριανδρίας είναι ενιαία, αδιαίρετη και αμετάθετη. Είναι τρεις στη συσκευασία του ενός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κυριαζίδης: Δεν ψηφίζω τις περικοπές στους ένστολους – Συμμορία η…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε