Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ερχονται πρόστιμα για τη Siemens μέχρι το τέλος Μαϊου από το ελληνικό Δημόσιο

Τα πρόστιμα θα επιβληθούν στη γερμανική εταιρεία για παραβίαση του νόμου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

‘Οπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, την ερχόμενη Δευτέρα θα αποσταλεί από τον ίδιο επιστολή στη γερμανική εταιρεία προκειμένου εντός δεκαπενθήμερου δοθούν από τους υπευθύνους εξηγήσεις στον ίδιο, αλλά στον υπουργό Ανάπτυξης.

“Η γερμανική πλευρά οφείλει να αποζημιώσει την ελληνική, ανεξαρτήτως της ποινικής έκβασης της υπόθεσης. Οι συνήθως κανοναρχούντες Γερμανοί θα πρέπει να απολογηθούν, γιατί οι δικές τους εταιρείες είναι πρωταθλητές της διαφθοράς σε όλο τον κόσμο”, είπε ο υπουργός.

Επίθεση στη γερμανική δικαιοσύνη εξαπέλυσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να επιρρίπτονται ευθύνες για αργοπορία αποκλειστικά στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όταν η Γερμανική ήταν αυτή που συγκάλυψε ουσιαστικά τις υποθέσεις.

«Αυτά που είπατε στη Βουλή να τα πείτε και στον πρωθυπουργό να τα μεταφέρει στην κ. Μέρκελ, γιατί όταν βγαίνει συνήθως απλώς την ακούει», παρενέβη στη συζήτηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

“Ο πρωθυπουργός κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπερασπίζεται αυτά που πρέπει και κατά τον τρόπο που πρέπει”, απάντησε ο υπουργός.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε