Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ «κράζουν» τους πολιτικούς αρχηγούς: «Έγιναν νεκροθάφτες της πολιτικής ηρεμίας»

ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ «κράζουν» τους πολιτικούς αρχηγούς: «Έγιναν νεκροθάφτες της πολιτικής ηρεμίας»

«Είναι κρίμα και άδικο για τον ελληνικό λαό, μετά από τόσους χαρισματικούς ηγέτες, να ζητιανεύει να κυβερνηθεί από πολιτικούς παρίες»…

Με σκληρές εκφράσεις οι πρόεδροι της ΕΣΕΕ και του ΣΕΤΕ επιτέθηκαν στους αρχηγούς των κομμάτων, κατηγορώντας τους για την αδυναμία και την ανικανότητα να συμφωνήσουν στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, αφήνοντας τη χώρα να ακροβατεί στο γκρεμό της… χρεοκοπίας.

«Δυστυχώς, η αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν περιλαμβάνει πάντα σοβαρούς και υπεύθυνους πολιτικούς με συναινετική διάθεση. Η δυνατότητα ριζικότερης ανάμειξης των εκλεγμένων εκπροσώπων προς αποφυγή παρατεταμένης ακυβερνησίας απέτυχε παταγωδώς» αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης.

«Η ανάγκη εθνικής συνεννόησης δεν φαίνεται να συγκίνησε όλους τους εκπροσώπους της δημοκρατίας μας», σημειώνει ο κ. Κορκίδης και τονίζει: «οι πολιτικοί αρχηγοί, ομού και κατά μόνας, διάλεξαν να γίνουν …νεκροθάφτες της πολιτικής ηρεμίας και να μας καταδικάσουν στην εύκολη λύση μιας νέας προσφυγής στις κάλπες, η οποία όπως διαφαίνεται, ενέχει τον κίνδυνο να μας οδηγήσει στο θάνατο της κοινωνικής και οικονομικής μας χρεοκοπίας. Είναι κρίμα και άδικο για τον ελληνικό λαό, μετά από τόσους χαρισματικούς ηγέτες, να ζητιανεύει να κυβερνηθεί από πολιτικούς παρίες. Δεν αξίζει στην πατρίδα μας η καταστροφική προοπτική».

Για δραματικά αυξημένες πιθανότητες καταστροφικής χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ κάνει λόγο σε ανακοίνωση του και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, υπογραμμίζοντας ότι «οι ευθύνες των πολιτικών κομμάτων, αλλά και προσωπικά πολιτικών αρχηγών είναι βαρύτατες».

«Τις τελευταίες δέκα ημέρες αντί σύνθεσης, σύνεσης και ρεαλισμού» σημειώνει ο κ. Ανδρεάδης, «παρακολουθήσαμε έκπληκτοι, σε μία κακόγουστη παρτίδα πολιτικού πόκερ, να τζογάρεται το μέλλον της πατρίδας μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάχη Σαμαρά – Τσίπρα οι εκλογές που έρχονται – Ο Πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να μεταβληθεί από αρχηγό σε ηγέτη

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών

Μήπως τελικά οι Έλληνες γελάσουν τελευταίοι;

1 ευρώ = 1.500 δραχμές!

Σόϊμπλε: Η λέξη επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι στο λεξιλόγιό μου

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε