Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Εσωκομματικό πρόβλημα για Σαμαρά η συμμετοχή πολιτικών προσώπων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Βουλευτές λένε ναι στη στήριξη του κυβέρνησης συνεργασίας αλλά δε θέλουν στελέχη του κόμματος σε υπουργεία
– Γ.Μανώλης: “ΟΧΙ στη συμμετοχή πολιτικών στελεχών της ΝΔ στην κυβέρνηση συνεργασίας”
– Προτείνουν να αναλάβουν τεχνοκράτες όσα υπουργεία αλλάξουν πρόσωπα
– Ενήμερος ήδη για τις αντιρρήσεις εντός του κόμματος ο Αντώνης Σαμαράς

Αντιμέτωπος και με το ίδιο το κόμμα του έχει έρθει πλέον ο Αντώνης Σαμαράς. Οι φωνές κατά της συμμετοχής πολιτικών πρόσωπων από πλευράς ΝΔ στη νέα κυβέρνηση αυξάνονται συνεχώς.

Βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω του NewsIt, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους και στρέφονται πια ανοιχτά κατά του αρχηγού τους γιατί συμφωνούν με συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Ίσως αυτή η εσωκομματική κόντρα ήταν η αιτία που ο κ. Σαμαράς σε δήλωσή του ξεκαθάρισε κυρίως στους ευρωπαίους εταίρους πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει γραπτή εγγύηση για τη νέα δανειακή σύμβαση για να του απαντήσει ο Όλι Ρεν πως χωρίς γραπτές εγγυήσεις, η έκτη δόση δεν πρόκειται να δοθεί στην Ελλάδα.

Ο γραμματέας συνδικαλιστικού της ΝΔ, Γιάννης Μανώλης δήλωσε στο Newsit “διαφωνώ και με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων από τη ΝΔ και με την παράταση της εκλογικής διαδικασίας και κυρίως με μια κυβέρνηση που θα ψηφίσει μέτρα κατά των πολιτών. Θεωρώ πως αυτό στην πράξη σημαίνει συγκυβέρνηση. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό και πατριωτικό, δε μπορεί να εκφράζεται από 5 άτομα που ζητούν εδώ και καιρό συγκυβέρνηση και είναι έτοιμοι να πάρουν κυβερνητική καρέκλα, δεν μπορεί να αλλάξει την στρατηγική του αντιμνημονίου. Σε κάθε περίπτωση εγώ δηλώνω πως άσχετα ποια θα είναι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, αν η πολιτική ειναι μνημονιακή εγώ θα είμαι πάντα στα πεζοδρόμια και τους αγώνες”.

“ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΗ ΝΔ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ

“Πρέπει πάντα να λες αυτά που πιστεύεις ακόμη και εάν κάποιοι είναι έτοιμοι να σε διαγράψουν” δήλωσε ο κύριος Μανώλης και πρόσθεσε “δεν μπορεί να κλείσει κανείς το στόμα σε κανέναν, ιδιαίτερα όταν είμαστε σε τόσο κρίσιμες στιγμές. Αλλωστε είμαι αυτός που έδωσε αγώνα για την επικράτηση του Αντώνη Σαμαρά και είχα πει από τότε πως εάν διαφωνήσω θα είμαι ο πρώτος που θα ασκήσω κριτική. Εγώ μένω σε αυτό που έλεγε ο Σαμαράς μέχρι χθες, δηλαδή εκλογές 19 Φεβρουαρίου και όχι συμμετοχή  πολιτικών πρόσωπών της ΝΔ και όχι στο να πάρει αυτη η κυβέρνηση μέτρα πέρα από την υπογραφή της δανειακής σύμβασης. Οπως άλλοι λένε να μπούμε μέσα στη συγκυβέρνηση εγώ λέω να μην μπούμε. Και δεν το λέω μόνο εγώ, εκτιμώ ότι το λέει μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και του κόμματος”.

Ακούστε τη δήλωση του κυρίου Μανώλη στο NewsIt:

Μεγάλη μερίδα των βουλευτών της ΝΔ θεωρεί σωστή και πατριωτική την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση, αυτή που θα εγκρίνει τη δανειακή σύμβαση και να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Ταυτόχρονα όμως, θεωρεί λάθος το να μπουν στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί και πολιτικά πρόσωπα από το χώρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ενδεχόμενο αυτό, άλλωστε, άφησε από χθες ανοιχτό ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Όπως τονίζουν με έμφαση, αν πρέπει να αλλάξουν πρόσωπα σε συγκεκριμένα υπουργεία (κάτι που είναι και ένας από τους όρους Σαμαρά), θα μπορούσαν να μπουν τεχνοκράτες που προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση το κόμμα τα συρόταν και μάλιστα δια της πλαγίας οδού, να υιοθετήσει και να υπηρετήσει όσα τα τελευταία δυο χρόνια απέρριψε κατηγορηματικά, όπως το μνημόνιο και το πολυνομοσχέδιο.

Για την ώρα, δεν υπάρχει ούτε κάποιο κείμενο ούτε κάποια οργανωμένη κίνηση από τους… διαφωνούντες βουλευτές της ΝΔ. Αλλά ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει τις αντιρρήσεις τους πολύ καλά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπανδρέου στο υπουργικό: “Ετοιμάστε τις παραιτήσεις σας. Σύντομα θα έχουμε λύση” – Όλα πάντως δείχνουν εμπλοκή!

Ατελείωτο παζάρι – Συνεχείς επαφές με Παπαδήμο

Όχι μια αλλά μας ζητούν 5 υπογραφές να πάρουμε την 6η δόση

Λαγκάρντ για Ελλάδα: Ξεκαθαρίστε την κατάσταση!

Πρότειναν στον Καρατζαφέρη αντιπροεδρία και 4 υπουργεία και είπε όχι

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε