Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Εσωκομματικός εξάψαλμος για το Μέγαρο Μουσικής – Ζητούν να κλείσει

Εσωκομματικός εξάψαλμος για το Μέγαρο Μουσικής – Ζητούν να κλείσει

«Ας μείνει και λίγο κλειστό το Μέγαρο Μουσικής. Ας αναλάβουν αυτοί που διοικούν την ευθύνη» δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουπλής.

Τις ενστάσεις των βουλευτών των κομμάτων της αριστεράς και του ΛΑΟΣ, για την αποπληρωμή του δανείου των 95 εκατ. ευρώ του Μεγάρου Μουσικής από το ελληνικό δημόσιο και την προτροπή για απόσυρση της προκλητικής ρύθμισης, υιοθέτησαν σήμερα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Ας μείνει και λίγο κλειστό το Μέγαρο Μουσικής. Ας αναλάβουν αυτοί που διοικούν την ευθύνη» δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουπλής, τονίζοντας πως η συγκυρία δεν ενδείκνυται γι’ αυτή τη ρύθμιση. «Από την μια λέμε στον κόσμο να κόψει και από την άλλη χαρίζουμε χρήματα» πρόσθεσε. «Η εγγύηση των 100 εκατ. του 2004 πληρώθηκε από το δημόσιο; Η εγγύηση είχε γίνει με νόμο; Γιατί να γίνει τώρα;» αναρωτήθηκε με νόημα.

«Η συγκεκριμένη ρύθμιση, την συγκεκριμένη συγκυρία, δημιουργεί απορίες και προβλήματα. Να την ξαναδείτε τη ρύθμιση και να το συζητήσουμε στη δεύτερη ανάγνωση» δήλωσε και ο Ανδρέας Μακρυπίδης. «Δεν υπάρχουν μόνον αυτές οι επιλογές.
 
Υπάρχουν και άλλες…» δήλωσε και ο Βαγγέλης Παπαχρήστος. Απαντώντας εκ μέρους της Κυβέρνησης ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης  Κουσελάς – στην ίδια γραμμή με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου – δήλωσε πως το δημόσιο είναι υποχρεωμένο να πληρώσει, καθ’ ότι είναι εγγυητής στο δάνειο που συνήψε το Μέγαρο με την Εθνική Τράζεπα, και παρατήρησε με έμφαση…: «Εάν δεν πληρώσει, τότε δεν θα μπορέσει να λάβει πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας και ουσιαστικά θα κλείσει. Αυτό θέλετε; Και το δημόσιο να συνεχίσει να πληρώνει και να φτάσουμε σε αυτό το ρεζίλι; Γιατί για ρεζίλι θα πρόκειται».

Παράλληλα επανέλαβε πως από πέρυσι μειώθηκε κατά 50% η επιχορήγηση του από το Ελληνικό Κράτος, συνδέοντας αυτή την εξέλιξη με την αδυναμία που δηλώνει το Μέγαρο Μουσικής να πληρώνει τις δόσεις του δανείου.
«Να το κάνετε με Υπουργική Απόφαση, αν θέλετε να δώσετε λεφτά. Γιατί να νομοθετεί η Βουλή γι’ αυτό; Θα το ψηφίσουν οι βουλευτές σας;» έθεσε το ερώτημα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Μάκης Βορίδης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε