Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Έστειλε μήνυμα ότι είναι ακόμα αρχηγός – Θα φύγει όταν ολοκληρωθεί το PSI;

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Καθόλου τυχαία ως κίνηση μερικές μόλις ώρες πριν το πολιτικό συμβούλιο και μια μέρα πριν το εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ η συνάντηση του Γ.Παπανδρέου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς με τον τρόπο αυτό δηλώνει παρών ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Πάνω από μια ώρα κράτησε η συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μπαίνοντας ο Γ. Παπανδρέου είπε:

“Εχουμε μπροστά μας έναν αγώνα διαρκείας και θα δώσουμε πολύ κρίσιμες μάχες για να κλειδώσουμε την ιστορική συμφωνία που επετεύχθη πριν από μερικούς μήνες στην ΕΕ. Μια συμφωνία η οποία μπορεί να άρει σημαντικό βάρος από τις πλάτες του ελληνικού λαού και να αποτελέσει την βάση για κοινωνική συνοχή και την προώθηση μιας βιώσιμης ανάπτυξης. Γι’ αυτό χρειάζεται η ενεργός στήριξη όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση χωρίς δεύτερες σκέψεις.”

Και ο κ. Παπούλιας απάντησε: “Πολύ σημαντικά αυτά που είπατε, και πολύ πιο ενδιαφέροντα αυτά που θα πούμε.”

Στις 4 ξεκινάει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ όπου θα διαμορφωθεί η πολιτική εισήγηση προς το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο συνέρχεται αύριο Σάββατο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit o κ. Παπανδρέου στην εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο θα ανακοινώσει την απόφασή του να πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ μόλις ολοκληρωθεί το PSI, δίνοντας ενδεχομένως και συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ουσιαστικά δέχεται την πρόταση του αντι-παπανδρεικού μπλόκ για εκλογή προέδρου πριν από τις εθνικές εκλογές και συνεπώς ο νέος πρόεδρος θα είναι και ο υποψήφιος πρωθυπουργός.

Το δεύτερο που προκύπτει είναι οτι ο Γ. Παπανδρέου ουσιαστικά υιοθετεί την πρόταση Διαμαντοπούλου που ζητούσε με επιστολή της η εκλογή να γίνει πριν απο τις εκλογές και απο τη βάση

Πάντως δεν είναι σαφές ακόμα τι εννοεί ο κ. Παπανδρέου ως “ολοκλήρωση του PSI” καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις που λένε ότι ενδεχομένως η αρχική συμφωνία να έχει επιτευχθεί μέσα στο επόμενο 15ήμερο. ‘Ισως όμως εννοεί την πλήρη ολοκλήρωση, μία διαδικασία που με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει ο Ευ. Βενιζέλος στο περασμένο υπουργικό, θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης:

Παπανδρέου: Νέος πρόεδρος μετά το “κούρεμα” και πριν τις εκλογές-Συναντήθηκε με Παπαδήμο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε