Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Ετοιμάζει «μαχαίρι» στις επικουρικές το υπ. Εργασίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Να μειώσει τις δαπάνες του κατά δυο δισ. ως το 2015 θέλει το υπουργείο Εργασίας και ψάχνει από που θα… κόψει. Επικρατέστερο το… μαχαίρι στις φαρμακευτικές δαπάνες και τις επικουρικές συντάξεις.

Πυρετός συσκέψεων επικρατεί στην κυβέρνηση ενόψει τρόικας. Η πρώτη σύσκεψη του πρωθυπουργού ήταν με τη Λούκα Κατσέλη και τον Γιώργο Κουτρουμάνη, παρουσία πάντα του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Επίκεντρο η βασικές αρχές και οι εκκρεμότητες του υπουργείου Εργασίας σε σχέση με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Η Λούκα Κατσέλη, μετά το πέρας της σύσκεψης, θέλησε να διαψεύσει τις φήμες για ρήξη στις σχέσεις της με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. «Συζητήσαμε τον περαιτέρω εξορθολογισμό των δαπανών στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος», τόνισε η υπουργός Εργασίας.

Στόχος είναι η μείωση των δαπανών από τα 4,5 δισ. που είναι σήμερα στα 2,5 δισ. ως το 2015. Μόνο που δε διευκρινίστηκε από που θα προέλθει αυτή η μείωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως επί το πλείστων θα προέλθει από τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά δεν αποκλείεται να προέλθουν και από περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Στην πολιτική του υπουργείου, αναφέρουν πληροφορίες, περιλαμβάνεται η σωστή στόχευση ώστε η επιδοματική πολιτική να κατευθύνεται σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε