Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Eurogroup: Τσακαλώτος… αφιερώνει στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!

Τσακαλώτος
Φωτογραφία από Twitter / @MehreenKhn

Τι έγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πάνω στην σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δώρισαν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οι ευρωπαίοι ομόλογοί του;

Είναι μια μέρα ιστορική. Το “κύκνειο άσμα” του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνεδρίαση του Eurogroup. Και οι εικόνες που είδαμε ήταν πρωτοφανείς! Στο προσκήνιο, όπως είναι λογικό και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το δώρο στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το μήνυμα που επέλεξε ο Τσακαλώτος

Η συνεδρίαση ήταν από αυτές που λέμε… πολυαναμενόμενες. Όχι γιατί η ατζέντα περιελάμβανε κάποια σημαντική απόφαση που έπρεπε να παρθεί. Δεν ήταν ένα -ακόμη- “κρίσιμο Eurogroup”. Ήταν όμως ιστορικό.

Κι αυτό διότι συμμετείχε για τελευταία φορά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Πριν πάρει τον δρόμο για την θέση του προέδρου της γερμανικής Βουλής.

Όπως ήταν λογικό, λοιπόν, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω του. Και όχι μόνο των φωτογράφων. Αλλά και των ευρωπαίων ομολόγων του.

Οι υπουργοί Οικονομικών του έκαναν δύο δώρα. Το ένα ήταν, αν μη τι άλλο, ευφάνταστο. Συγκεκριμένα του έδωσαν χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, με το πρόσωπό του τυπωμένο! Για να ακριβολογούμε, το δώρο αυτό δόθηκε από τον υπουργό Οικονομιών της Σλοβακίας, Πίτερ Κάζιμιρ.

Το δεύτερο ήταν… συλλογικό. Μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία υπέγραψαν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών. Συμπεριλαμβανομένου, φυσικά και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Τι έγραψε όμως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στην σημαία; Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελένη Βαρβιτσιώτη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έγραψε: “Τίποτα δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο“!

Δείτε το tweet

Και την… απόδειξη! Σημειώνεται πως κάποιοι μιλούν μέχρι και για… τρολάρισμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!

Δείτε και το χαρτονόμισμα

Η… υπόκλιση των υπουργών Οικονομικών!

Οι εικόνες με τους ευρωπαίους ΥΠΟΙΚ να πλησάζουν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για μια χειραψία είναι πρωτοφανείς. Όλοι -ανεξαιρέτως- στάθηκαν δίπλα του και τον κοιτούσαν με δέος! Ειδικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ…

Δείτε τις εικόνες

EurogroupΒόλφγκανγκ ΣόιμπλεΒόλφγκανγκ ΣόιμπλεΒόλφγκανγκ ΣόιμπλεΣόιμπλεΣόιμπλεΣόιμπλεEurogroupEurogroup

Φωτογραφίες: Reuters

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις