Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Έβγαλαν “μαχαίρια” ΣΥΡΙΖΑ και Δένδιας για την καταγγελία κακοποίησης διαδηλωτών στη ΓΑΔΑ

Έβγαλαν “μαχαίρια” ΣΥΡΙΖΑ και  Δένδιας για την καταγγελία κακοποίησης διαδηλωτών στη ΓΑΔΑ

Για “συγκάλυψη αστυνομικών αυθαιρεσιών” κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. – Τι απαντάει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

«Συγκάλυψη των αστυνομικών αυθαιρεσιών» αποδίδει στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μετά τη δήλωση του κ. Ν. Δένδια -κατά τη διάρκεια πρωινής ραδιοφωνικής συνέντευξής του- πως η καταγγελία περί κακοποίησης 15 διαδηλωτών από άνδρες της ΓΑΔΑ -περιστατικό το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian- δεν καταγγέλθηκε στη Ελληνική Αστυνομία, αλλά στη Δικαιοσύνη και ως εκ τούτου ερευνάται από αυτήν.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΤ σημειώνει πως ο υπουργός ήταν ήδη ενημερωμένος για την καταγγελία από τις 2 Οκτωβρίου, καθώς του είχε κοινοποιηθεί με ερώτηση, που κατέθεσαν πέντε βουλευτές του κόμματος, προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Με την ερώτηση ο κ. Δένδιας ερωτάτο αν «θα διεξαχθεί έρευνα για την κακοποίηση που υπέστησαν οι συλληφθέντες μέσα στη ΓΑΔΑ» και «αν θα πάρει μέτρα, ώστε να ελεγθούν άμεσα όσοι προέβησαν στις ενέργειες αυτές».

«Γιατί, λοιπόν, ο κ. Δένδιας δεν έχει κάνει εδώ και μια βδομάδα καμία ενέργεια, ενώ το θέμα έχει τεθεί με επίσημο τρόπο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο; Γιατί δηλώνει σήμερα ότι δεν έχει γίνει καμία καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία; Η απραξία του δεν είναι άραγε πράξη συγκάλυψης των αστυνομικών αυθαιρεσιών;» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.


Τι απαντά ο υπουργός Δημόδιας Τάξης

Σε απάντηση που εκδόθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σημειώνεται, μεταξύ άλλων: «Δεν κατανοούμε τον λόγο για τον οποίο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένουν τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης, την οποία το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναμένει, όπως και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ώστε να πράξει ανάλογα εάν χρειαστεί».

“Σε κάθε περίπτωση” σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Δένδιας επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι ο Νόμος ισχύει για όλους και σε κάθε κατεύθυνση”.

«Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για “συγκάλυψη”, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα, το οποίο αντέδρασε και εξακολουθεί να αντιδρά με πολύ έντονο τρόπο στην αποκάλυψη των ονομάτων των κουκουλοφόρων» προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ για το φιάσκο της αστυνομίας στο Πεντάγωνο – ΕΔΕ διέταξε ο Δένδιας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε