Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

EXIT POLL ΣΥΡΙΖΑ ή ξώφαλτσα;

EXIT POLL ΣΥΡΙΖΑ ή ξώφαλτσα;

Είναι μια Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να έχει κυβέρνηση της Ν.Δ.

Οι διαφορές στο σύνολο του εκλογικού σώματος είναι ανύπαρκτες άρα όλα μπορεί να συμβούν.

Όμως κοινωνικά είναι μια Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλην αγροτών όπου υπερτερεί η Ν.Δ. , σε φοιτητές, ελεύθερους επαγγελματίες, εργαζόμενους στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, πολίτες έως 55 ετών, σε όλες σχεδόν τις περιοχές, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλού είναι απλά μπροστά και αλλού κυριαρχεί.

Το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο κόμμα σε ελαφρά πτώση σε σχέση με τα αποτελέσματα της 6ης Μαίου.
Χωρίς εκπλήξεις χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παραμένει ζωντανό και ξέπνοο.

Χρυσή Αυγή σε άνοδο και ΑΝ. Έλληνες σε πτώση σε σχέση με τον Μάιο διεκδικούν την 4η θέση.
Όσοι αμφέβαλλαν για τα μορφώματα της ακροδεξιάς και του ετερόκλητου στην πολιτική έχουν για δεύτερη φορά τις απαντήσεις τους.

Η ΔΗΜΑΡ συγκρατείται αλλά και λυγίζει προς ΣΥΡΙΖΑ. Η τελευταία εβδομάδα μειώνει τα δημοσκοπικά της ποσοστά , πάνω από 7%- που μεταφέρονται αυτούσια στην “άλλη” κυβερνώσα αριστερά.

Το ΚΚΕ παραμένει θλιμμένα μόνο. Σε πτώση και απόγνωση. Σαν οι εκλογές να έγιναν αλλού και να το φώναξαν να κατέβει κι αυτό.

Είναι μια άλλη Ελλάδα, στην κομματική της έκφραση.
Είναι μια πολύ οικεία Ελλάδα στην τηλεοπτική της ανάγνωση. Αν σκεφθεί κανείς τις πολιτικές και κοινωνικές εκπομπές των τελευταίων 20 χρόνων, ποιοι τις έκαναν, τι έλεγαν, τι ακόμη λέγεται και τι βλέπεται σήμερα σε μεσημέρια και βράδια, τότε απλά η κοινωνική πλειοψηφία βρήκε τις κομματικές αντιστοιχίες της.
Ο δικομματισμός έκρυβε αυτή την Ελλάδα!!

Πολιτικά , για την επόμενη ημέρα τα θέματα είναι καταρχήν απλά.

Σε περίπτωση επικράτησης της Ν.Δ., γιατί νικητής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κι αν η διαφορά είναι 2 μονάδες, ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός. Θα σχηματισθεί κυβέρνηση πιο πολύχρωμη, πιο υπερκομματική.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσει θα κυβερνήσει με ΔΗΜΑΡ και μην αποκλείεται εκπλήξεις ανοχής ΠΑΣΟΚ. Δεν θα φύγουμε από το Ευρώ γιατί δεν έχει λόγο πια να το καταγγείλει. Η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή.

Τα υπόλοιπα είναι για πιο προχωρημένη ώρα, όταν το τοπίο θα το φωτίσουν περισσότεροι αριθμοί αποτελεσμάτων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε