Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ευ.Αντώναρος: Είναι λάθος η παραπομπή Σημίτη

Σαφής και ξεκάθαρη είναι η διαφοροποίηση του «γαλάζιου» βουλευτή κ. Ευ. Αντώναρου με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» από τη γραμμή της ΝΔ να εμπλέξει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη στο σκάνδαλο της Siemens.

O στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή κάνει αυτή την κίνηση λίγες μέρες μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος της Siemens και κάποιοι λένε οτι αυτό απηχεί και τις απόψεις του Κώστα Καραμανλή.

«Παγίως είμαι εναντίον της γενικόλογης και αίολης απόδοσης ευθυνών. Οι πρωθυπουργοί- όλοι οι πρωθυπουργοί-, και ο Κώστας Σημίτης και ο Κώστας Καραμανλής, έχουν τη γενική εποπτεία του κυβερνητικού σχήματος, τη γενική ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής. Φυσικά, κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο, κανείς δεν έχει ασυλία. Οφείλουμε όμως να κρίνουμε με υπευθυνότητα την κάθε περίπτωση, με τον προσήκοντα σεβασμό σε προσωπικότητες από οποιαδήποτε μικροκομματική σκοπιμότητα, έξω από λογικές ρεβανσισμού», λέει χαρακτηριστικά.

Συμφωνεί επίσης με τις έρευνες στα ταμεία των κομμάτων λέγοντας: «Καμιά επιφύλαξη δεν έχω. Η ΝΔ δεν έχει τίποτε να φοβηθεί. Δεν μας αφορά. Αντίθετα, το ΠαΣοΚ πρέπει να μας πει πειστικά και χωρίς υπεκφυγές τι έγινε το 1 εκατομμύριο μάρκα που ο κ. Τσουκάτος ομολόγησε ότι πήρε από τη Siemens και ισχυρίζεται ότι κατέθεσε στα ταμεία του ΠαΣοΚ».

Οταν ερωτάται πότε θα έρθει η ώρα να μιλήσει ο κ. Καραμανλής απαντά: «Αυτό θα το κρίνει ο ίδιος. Με μόνο γνώμονα, όπως πάντα άλλωστε, το συμφέρον του τόπου».

Στο ίδιο μηκος κύματος και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Σε ερώτηση αν θα πρέπει να παραπέμπονται πρώην πρωθυπουργοί με αφορμή τις ευθύνες που επιρρίπτει η ΝΔ στον κ. Σημίτη ο κ. Κεφαλογιάννης σημειώνει «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, αρκεί να υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις και να μη γίνονται τέτοιες κινήσεις στη λογική πολιτικών διώξεων αντιπάλων».

«Τα ταμεία όλων των κομμάτων πρέπει να ελεγχθούν διαχρονικά για λόγους διαφάνειας» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News σημειώνοντας ότι από το 1990 καταθέτει προτάσεις αλλά απορρίπτονται από το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο κ. Κεφαλογιάννης ζητά να αποδοθούν ευθύνες όπου και αν βρίσκονται ακόμη και αν τυχόν αφορούν στελέχη της ΝΔ.

Εκτιμά επίσης πως το ΠΑΣΟΚ «δεν θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά αλλά θα μας οδηγήσει ταχύτατα στην ελεγχόμενη χρεοκοπία, σύμφωνα με τα σχέδια των ισχυρών της ΕΕ και του ΔΝΤ». Αναφέρει πάντως ότι η ΝΔ δεσμεύεται από τις διεθνείς συμβάσεις – εφόσον κληθεί στην εξουσία- αλλά θα διαπραγματευθεί εκ νέου όρους του μνημονίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε