Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ευ. Βενιζέλος: Δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Ευ. Βενιζέλος: Δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στη συνεργασία με τους εκπροσώπους της τρόϊκας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που έγινε το μεσημέρι

«Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα τη σαφή πολιτική υποστήριξη των εταίρων μας, ώστε η δημοσιονομική κρίση να μην μετατραπεί σε κρίση κοινωνικής συνοχής και πολιτικής δυσλειτουργίας, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να λειτουργεί ως εργαστήριο αποτυχίας των πολιτικών της Ευρωζώνης, αλλά ανανέωσής τους ώστε να βγει και αυτή από την κρίση που την ταλανίζει», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην εν εξελίξει συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι χρειαζόμαστε ένα «συμφωνημένο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πλαίσιο που θα βρίσκεται σε αρμονία με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», ενώ υποστήριξε πως το ισχύον μεσοπρόθεσμο πλαίσιο είναι ανεπαρκές και ότι συνεπώς είναι αναγκαίο ένα νέο ρεαλιστικό επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο, με παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2017.
Επιπλέον, τόνισε ότι η Ελλάδα δηλώνει την ετοιμότητά της για την εφαρμογή όλων των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που συνδέονται με την αλλαγή του κράτους, την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να γίνουν και δεν απαιτούνται ωμές απολύσεις στο δημόσιο, αλλά καθολική αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και προσωπικού στο δημόσιο τομέα.
Επ’ αυτού ανέφερε ότι ο κανόνας για τις προσλήψεις του 1/5, αν είναι εφικτό, μπορεί να γίνει και αυστηρότερος, δηλαδή 1/10.
Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν μπορούν να γίνουν περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά ρεαλιστική κλιμάκωση των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί ο Γιώργος δε θα πάει στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Πάγκαλος κατά ΠΑΣΟΚ: Καλύτερα υπηρέτης παρά υπάλληλος χρεοκοπημένου κόμματος

Πάγκαλος: “Ο Βενιζέλος δεν είναι τζόβενο, να δώσει τη θέση του σε έναν 30άρη”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε