weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Ευ. Βενιζέλος: Οι πολίτες να αποφασίσουν με ηρεμία, ωριμότητα και ευθύνη

Ευ. Βενιζέλος: Οι πολίτες να αποφασίσουν με ηρεμία, ωριμότητα και ευθύνη | Newsit.gr

Ενόψει δε της εκλογικής αναμέτρησης, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους πολίτες να αποφασίσουν με ηρεμία, ωριμότητα και ευθύνη, αξιολογώντας την προσωπική, οικογενειακή, κοινωνική τους κατάσταση και τα εθνικά δεδομένα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλη συγκεκριμένη πρόταση εκτός από εκείνη του ΠΑΣΟΚ, από «αυτή που δέχονται οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές, αυτή που είναι η ασφαλής για την έξοδο από την κρίση».

Μιλώντας για θέματα που αφορούν στα Επιμελητήρια και σχετίζονται με το κούρεμα του χρέους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «το κούρεμα του χρέους είναι ό, τι καλύτερο έχει συμβεί στον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες».

Αναφερόμενος στη θητεία του ως υπουργού Οικονομικών, κάτι που, όπως είπε, του επέφερε «φθορά» και «κόστος», τόνισε ότι δεν φοβήθηκε να «μπει στη φωτιά», διότι «πρέπει να μπορούμε να προσφέρουμε στην πατρίδα όταν χρειάζεται».

Στο ίδιο πνεύμα, υποστήριξε ότι θα μπορεί στα απομνημονεύματά του να λέει ότι αφαίρεσε από τους ώμους του έθνους 106 δισ. ευρώ χρέη. «Είμαι ο υπουργός Οικονομικών που αφαίρεσε χρέος από τους ώμους του έθνους, ενώ πολλοί άλλοι υπουργοί πρόσθεσαν χρέος».

Επιπλέον, είπε ότι είναι υπέρ του ευρωομολόγου αρκεί να συνοδεύεται με καλύτερο επιτόκιο για τη χώρα, από ό,τι η δανειακή σύμβαση.

Αφού αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του PSI, τόνισε ότι ανάπτυξη σημαίνει ρευστότητα, εμπιστοσύνη, αισιοδοξία και ρίσκο, επισημαίνοντας ότι η ρευστότητα επέρχεται μέσω της δανειακής σύμβασης και κάλεσε τα κόμματα που μιλούν για καταγγελία της να διευκρινίσουν τι ακριβώς εννοούν.

«Στην Ελλάδα ριζοσπάστης ή νέος σωτήρας είναι όποιος λέει ότι πρέπει να καταγγείλουμε τη σύμβαση», σχολίασε και συμπλήρωσε ότι στην Ολλανδία όμως ριζοσπάστης είναι αυτός που λέει ότι δεν πρέπει να δοθεί ούτε ένα ευρώ στο Νότο.

Υπάρχει, τόνισε ο κ Βενιζέλος, η θετική όψη στη δανειακή σύμβαση αλλά και η αρνητική. «Εμείς κάναμε δύσκολη διαπραγμάτευση αλλά οι εταίροι μας ήταν δύσπιστοι απέναντι σε μια χώρα που δεν ήταν σίγουροι», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Αναφερθείς σε ζητήματα που έθεσε εισαγωγικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φώτης Δαμούλος, μεταξύ των οποίων και αναφορικά με το παραγωγικό μοντέλο, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως το γεγονός ότι η χώρα είναι ουσιαστικά ακυβέρνητη δύο και πλέον μήνες συνιστά πρόβλημα, μεταξύ άλλων, στον τουρισμό, καθώς στέλνοντας λάθος μήνυμα στο εξωτερικό, επιτείνουμε την ύφεση.

Πρέπει, τόνισε να γίνει κυβέρνηση από τις 18 Ιουνίου ώστε η χώρα να αποκτήσει το ρυθμό της, να σώσουμε την τουριστική περίοδο, να λύνουμε αντί να προσθέτουμε προβλήματα, μια κυβέρνηση που θα αναλάβει να σηκώσει το βάρος της διαχείρισης της κρίσης.

Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη ενός νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου που θα δίνει έμφαση στον αγροτικό τομέα, για την ενασχόληση με τον οποίο πρέπει να δοθούν ικανά κίνητρα.

Επιπλέον, ανέφερε ότι χωρίς χωροταξία και χρήσεις γης δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα επενδύσεων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι χρειάζεται μια «ένεση αισιοδοξίας» ότι ο Έλληνας πολίτης είναι ισότιμος και κάθεται με ισοτιμία και υπερηφάνεια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

»Φωτιά» στο δρόμο προς τις κάλπες – Όλοι εναντίον όλων με άκρως επιθετικές δηλώσεις

#TAGS MM