Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ευ.Βενιζέλος:”Ακόμα δεν είδατε τίποτα”

“Η νευρικότητα σε μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης, ξεσπάει πάνω μας”, δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.
 

Και αυτή δεν ήταν η μόνη τρομολαγνική φράση που χρησιμοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για να περιγράψει τα όσα ζούμε. Κατά τα άλλα τα ΜΜΕ όπως έχει πει ο ίδιος πολλές φορές καλλιεργούν κλίμα….

Μίλησε για “πρόλογο” της πραγματικής κρίσης, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ σε ιδιαίτερα δραματικό τόνο πρόσθεσε ότι “αν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα και να μην ζήσουμε σκηνές που βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ από χώρες της Λατινικής Αμερικής, πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε, γιατί το θαύμα που θα σώσει τη χώρα βρίσκεται μέσα στο μυαλό και στα χέρια των Ελλήνων. Θέλει δουλειά, δουλειά, δουλειά”.

Οι περισσότεροι συμπολίτες μας, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, βιώνουν το δικό τους πρόβλημα, το πρόβλημα του οικογενειακού προϋπολογισμού και επανέλαβε ότι “δεν είναι αυτό η πραγματική κρίση, αλλά ένας πρόλογος” και “η προσπάθεια να αποφευχθεί η κρίση”.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου περί εκβιασμού του ελληνικού λαού με αναφορές στην κρίση της Αργεντινής, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι “ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται, είναι υπερήφανος και δεν θέλει να ταπεινώνεται” και συνέχισε λέγοντας ότι “ο ελληνικός λαός θέλει να είναι καλά ενημερωμένος”.

“Όποιος λέει ψέμματα στον ελληνικό λαό και επαναλαμβάνει πρακτικές του παρελθόντος, πρακτικές που δυστυχώς έχουμε ακολουθήσει όλα τα πολιτικά κόμματα – και αυτό δεν μας κάνει να είμαστε υπερήφανοι – βλάπτει τη χώρα”, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι “ο υπερήφανος ελληνικός λαός που δεν μπορεί να εκβιάζεται από τις αγορές και που δεν μπορεί να θίγεται στην υπερηφάνειά του, πρέπει να ξέρει και προσπαθεί. Δεν τον εκφράζουν τον λαό αυτοί που νομίζουν ότι μεσολαβούν και του προσφέρουν ένα συγκεκριμένο είδος πληροφόρησης”.

Nωρίτερα, στην συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε:

Η κρίση δεν είναι αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή η περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων. Αυτή είναι η προσπάθεια που κάνουμε για να προστατευθούμε και να αποφύγουμε την κρίση. Η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000. Η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας”.

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε την ανάγκη “να είμαστε απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, για να μην χρησιμοποιούνται επιχειρήματα ή άλλοθι σε βάρος μας” και συνέχισε: “Δεν μπορούμε να είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Να εκβιαζόμαστε από τις αγορές και να ταπεινωνόμαστε επειδή έχουμε δημοσιονομικό πρόβλημα. Η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού, δεν το αντέχει”.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Είναι αποτυχημένοι – Θα τους ξαναπληρώσουμε με νέα μέτρα

 

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε