Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ευρωπαϊκό “πρέσινγκ” στο Σαμαρά που επιμένει σε έξοδο απ’ το μνημόνιο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι Ευρωπαίοι επιμένουν να πιέζουν για πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα και αυτό φάνηκε και από τη συνάντηση που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν.

Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν χθες το απόγευμα  στο Παρίσι, πρώτο σταθμό ευρωπαϊκής περιοδείας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ο Φρανσουά Φιγιόν ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την υποστήριξη των πολιτικών ομάδων στο νέο διαρθρωτικό σχέδιο που έχει διαπραγματευθεί η ελληνική κυβέρνηση.

«Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε την απρόσκοπτη υποστήριξη που παρέχεται στην Ελλάδα, από τη Γαλλία και τις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ. Χαιρέτησε το κουράγιο του ελληνικού λαού καθώς και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την οικονομική και χρηματοπιστωτική ανάκαμψη της χώρας.

Τόνισε την ανάγκη επίδειξης μιας υπεύθυνης στάσης από τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, πράγμα που συνεπάγεται ειδικότερα, την υποστήριξη των κυριότερων πολιτικών ομάδων στο νέο διαρθρωτικό σχέδιο που διαπραγματεύθηκε η ελληνική κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Σαμαράς: «Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου»
Σταθερός στις απόψεις που έχει εκφράσει το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου ώστε «να βγούμε μια ώρα νωρίτερα από αυτό».

«Εξέφρασα τις θέσεις μας για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα στην Ελλάδα. Παρέθεσα τα στοιχεία που δείχνουν ότι η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο και εξήγησα τη δική μας εναλλακτική πρόταση», είπε ο Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις του.

Και πρόσθεσε: «Είχα την ευκαιρία να τονίσω, για μια ακόμα φορά, ότι συμφωνούμε μεν απολύτως με το στόχο μείωσης του ελλείμματος και αποκλιμάκωσης του χρέους, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς επανεκκίνηση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Και προς την κατεύθυνση αυτή ανέφερα στο Γάλλο πρωθυπουργό ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για επενδύσεις στην Ελλάδα. Όμως, όλα αυτά απαιτούν μια άλλη πολιτική. Ο φίλος κ. Φιγιόν άκουσε με προσοχή τις θέσεις μας».

Σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοσέ Μπαρόζο. «Στόχος μου πάντα είναι να αναδείξω ότι η πολιτική της συνεχούς ύφεσης δεν βοηθά την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση. Και ότι, αντίθετα, η συνέχιση αυτής της λαθεμένης πολιτικής, βαθαίνει την κρίση, διαλύει τη μεσαία τάξη, τραυματίζει την κοινωνία μας και δημιουργεί αισθήματα απόγνωσης σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό», είπε για τις επόμενες συναντήσεις του ο αρχηγός της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μπαρόζο προς Έλληνες πολιτικούς: «Πείτε την αλήθεια στο λαό»

Κίνημα “Αγανακτισμένων” Πολιτικών κατά Παπακωνσταντίνου – Όχι στα μέτρα αλλά ναι από πολλούς στις πρόωρες εκλογές

Ο. Ρεν: ”Κούρεμα” στο επιτόκιο του δανείου

Δέσμευση Ομπάμα να βοηθήσει την Ελλάδα

”Με αυστηρούς όρους το νέο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα”

Γιούνκερ: Απειλείται η ζωή μου από Έλληνες

Η τρόικα μας πιέζει για ιδιωτικοποιήσεις

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε