Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ευρώπη: Πάρτε μέτρα να βάλουμε πλάτη για να μην χρεοκοπήσετε

”Θα κάνουμε τα πάντα για να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία” δήλωσε κατηγορηματικά ο Χ.Β. Ρομπάι, πρόεδρος της Ε.Ε, με τον οποίο συμφωνούν οι υπουργοί Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας.
 

Από τη Γαλλία και τη Σύνοδο των G8, και ενώ οι εξελίξεις γύρω από το ελληνικό χρέος έχουν πάρει καταιγιστικές διαστάσεις, ο επικεφαλής της Ευρωπαικής Επιτροπής, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, δήλωσε :”Τώρα στη Σύνοδο των G8 δεν θα διαπραγματευθούμε το νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.Όμως η ΕΕ θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία, αφού είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα”.
 
Την ίδια ώρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε με δηλώσεις του έβαζε δραματικές πινελιές στο σενάριο της ελληνικής χρεοκοπίας, ανοίγοντας το παράθυρο για μία ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους :”Μία χρεοκοπία της Ελλάδας θα μπορούσε να έχει ακόμη πιο δραματικές συνέπειες από την πτώχευση της Lehman Brothers”.
 
Συντονισμένη στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Kριστίν Λαγκάρντ, που είναι και το φαβορί για τη διαδοχή τουΝ.Σ.Καν στην ηγεσία του ΔΝΤ.
 
Με συνέντευξη της στο περιοδικό “Stern”, εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετη στο ενδεχόμενο “κουρέματος” του ελληνικού χρέους, ενώ μας τράβηξε το αυτί για υποσχέσεις που δώσαμε και ποτέ δεν εκπληρώσαμε:”Μπορώ να σας κοιτάξω κατάματα και να πω: Το ζήτημα δεν είναι πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων.Το “haircut” το ζητούν πολλοί ειδικοί επειδή θέλουν να κερδίσουν χρήματα.Η Ελλάδα έχει μεν σημειώσει πρόοδο, αλλά πολλά από όσα υποσχέθηκαν πριν από ένα χρόνο, δεν τα έχουν ξεκινήσει ακόμα.Θα πρέπει να προχωρήσουν αυστηρότερα και ενεργητικότερα, γιατί τώρα το κυριότερο είναι: Δράση, δράση, δράση”.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε