Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εύσημα στη ΔΑΠ για τις προτάσεις περί Πανεπιστημίων από τον Σαμαρά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τολμηρές χωρίς στρογγυλέματα, συγκεκριμένες και όχι γενικόλογες χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τις προτάσεις της ΔΑΠ για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Αντώνης Σαμαράς παρακολούθησε την παρουσίαση των προτάσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την Παιδεία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και σε δηλώσεις του προς τους σπουδαστές δεν έκρυψε την ικανοποίησή του. Χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως την ημέρα που η ΔΑΠ με τη δική της πλατφόρμα έσπασε τα κατεστημένα δεκαετιών στην ελληνική Παιδεία για να αλλάξει νοοτροπία.

Τόνισε δε την ανάγκη να υπάρξει ένας ευρύτατος διάλογος για τα θέματα της παιδείας μακριά από αγκυλώσεις και στεγανά.

Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσαν οι νέοι της ΝΔ είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η ριζική αλλαγή του άρθρου 16, έτσι ώστε να επιτρέπεται η δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων κάτω από αυστηρό όμως θεσμικό πλαίσιο και η σοβαρή αξιολόγηση του έργου και των παρεχόμενων υπηρεσιών στα πανεπιστήμια.

«Βλέπετε τι γίνεται στην Ευρώπη εκεί όπου τα Πανεπιστήμια είναι ατμομηχανή ανάπτυξης», δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έκανε λόγο για προτάσεις οι οποίες είναι πέρα από τα στερεότυπα και τις αγκυλώσεις με τις οποίες έχει μπουχτίσει όπως είπε, η ελληνική παιδεία.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε το γεγονός ότι οι προτάσεις της νεολαίας κατατίθενται μετά από μια μακρά διαδικασία δημοσίου διαλόγου κι έκανε λόγο για ένα μάθημα πολιτικής, μάθημα δημοκρατίας, μάθημα συμμετοχικότητας.

«Μάθημα πολιτικής γιατί θέτετε τα πραγματικά προβλήματα, μάθημα δημοκρατίας γιατί ξέρετε να ακούτε, μάθημα συμμετοχικότητας γιατί εμπλέκετε ολοένα και περισσότερο στη συζήτηση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έκανε λόγο για σύνθημα αλλαγής νοοτροπίας στο χώρο της παιδείας.

Χαρακτήρισε «θαρραλέα» την πρόταση για «κατάργηση του ασύλου της ανομίας στα πανεπιστήμια» αλλά και το γεγονός ότι οι νέοι κάνουν λόγο για αξιολόγηση και εξωστρέφεια των πανεπιστημίων.

«Ανοίγετε έναν ευρύτερο διάλογο μέσα στα πανεπιστήμια και την κοινωνία στον οποίο θα συμμετάσχουμε κι εμείς ως κόμμα. Εμείς αντλήσαμε ήδη πολύτιμα συμπεράσματα από την πρότασή σας και θα την φέρουμε μέσα κι έξω από το κοινοβούλιο για να κερδίσουμε το στοίχημα της παιδείας. Κάνετε μια σταυροφορία για την παιδεία, πάνω και πέρα από ιδεοληψίες», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε