Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ευθείες βολές Λοβέρδου κατά Γιώργου και υπουργών!

Ευθείες βολές Λοβέρδου κατά Γιώργου και υπουργών!

– Ζήτησε από τον πρωθυπουργό ανασχηματισμό και ξεκάθαρη πολιτική
– Οι συνάδελφοί του υπουργοί να υπογράφουν όλοι τα σκληρά μέτρα ώστε να μη διαφοροποιούνται
– Ο Γ. Πεταλωτής διέψευσε τα σενάρια παραίτησης του Α. Λοβέρδου

Μείζονος σημασίας πολιτική παρέμβαση έκανε σήμερα ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος με πολλούς αποδέκτες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την ώρα που έφτανε στην Αθήνα η ηγεσία της τρόικας, απευθύνθηκε κατ’ ουσίαν στον ίδιο τον πρωθυπουργό και του ζήτησε να ξεκαθαρίσει την πολιτική της κυβέρνησης που όπως είπε παρουσιάζει νεφελώματα και αντιφάσεις. Έθεσε εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού λέγοντας πως «εγώ σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του πρωθυπουργού».

Επίσης ζήτησε από τους συναδέλφους του υπουργούς να συνυπογράφουν όλοι την επικαιροποίηση των σκληρών μέτρων και των περικοπών ώστε να έχουν όλοι το ίδιο μέρος ευθύνης και να μην μπορούν να διαφοροποιηθούν. Ζητάει δηλαδή να μην είναι μόνον ο Γ. Παπακωνσταντίνου αυτός που υπογράφει τις συμφωνίες με την τρόικα αλλά ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε επίσης να “περάσει” από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τα πρώτα σκληρά μέτρα εν όψη του διαφαινόμενου νέου μνημονίου.

Όλα τα παραπάνω που ο υπουργός διάβαζε από γραπτό κείμενο, άρα τα είχε προετοιμάσει, δημιούργησαν αμηχανία στο Mέγαρο Μαξίμου. Κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν να κλίμα “ηρωικής” εξόδου που προσπαθεί να στήσει ο υπουργός Υγείας.

Άλλοι έλεγαν ότι ο κ. Λοβέρδος τολμά να πει αυτά που βλέπουν όλοι και κάνεις δε λέει.
Σε κάθε περίπτωση πάντως με τις δηλώσεις του καθιστά…κραυγαλέο το ενδοκυβερνητικό αλλά και το ενδοκομματικό πρόβλημα που υπάρχει.

Ταυτόχρονα για πρώτη φορά ένα κορυφαίο στελεχος θέτει ανοιχτά τον πρωθυπουργό προ των ευθυνών του και του ζητά να αναλάβει δράση.

 
Γ. Πεταλωτής: “Ο κ. Λοβέρδος κάνει σημαντική δουλειά”

Πλήρη κάλυψη παρέσχε στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που έλαβε χώρα λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη τύπου του υπουργού.

Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι “ο κ. Λοβέρδος κάνει σημαντική δουλειά”, επισημαίνοντας παράλληλα το θετικό έργο που επετέλεσε όταν ήταν στο υπουργείοΕργασίας, καταφέρνοντας να δώσει λύση στο Ασφαλιστικό.

Οσο για τη πρόταση του υπουργού Υγείας να εγκριθεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με αυξημένη πλειοψηφία και τις απόφασεις με την τρόικα να τις εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «οι υπουργοί είναι γόνιμο να καταθέτουν τις προτάσεις και απόψεις τους και να υπάρχει διάλογος, οι αποφάσεις όμως λαμβάνονται στο Υπουργικό Συμβούλιο όπου διαμορφώνεται κοινή συνισταμένη».
 

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε