Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ευχήθηκαν καλή χρονιά στον Πρόεδρο! (ΦΩΤΟ)

Ευχήθηκαν καλή χρονιά στον Πρόεδρο! (ΦΩΤΟ)

Όπως κάθε χρόνο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, η πολιτική, πνευματική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας ευχήθηκαν καλή χρονιά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Πάπαρηγα, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρτζετάκης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και πολλοί υπουργοί ευχήθηκαν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά
Με τον Αρχιεπίσκοπο, Ιερώνυμο
Με τον Αλέξη Τσίπρα
Με την Αλέξα Παπαρήγα
Απόντες ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Παπούλιας είχε εγκάρδια συζήτηση με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και με τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Πηγαδάκι τόσο με την Αλέκα Πάπαρηγα όσο και με τον Αλέξη Τσίπρα έκανε και ο πρωθυπουργός, όσο οι πολιτικοί αρχηγοί περίμεναν τον Κάρολο Παπούλια.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τους δημοσιογράφους με ένα ποίημα του Καβάφη λέγοντάς τους με χαμόγελο “σαν έτοιμοι από καιρό, σα θαρραλέοι”.
Με τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη
Με τον πρώην πρόεδρο, Χρήστο Σαρτζετάκη
Η συζήτηση που είχε στη συνέχεια με τους δημοσιογράφους έβγαλε… ειδήσεις.

Αφενός ότι τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου θα ταξιδέψει στη Γερμανία, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Γερμανού ομόλογού του Γιόακιμ Γκάουκ, με αφορμή το τέλος της έκθεσης στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο, για την αρχαία Ολυμπία.

Όπως είπε θα έχει γεύμα εργασίας με τον Γερμανό ομόλογό του στη διάρκεια του οποίου θα συζητήσουν όλο το εύρος των ελληνογερμανικών σχέσεων.
Με τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο
Με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο
Όταν ρωτήθηκε για τη φοροδιαφυγή, ο κ. Παπούλιας είπε ότι τον απασχολεί το πρόβλημα και έχει μιλήσει πολλές φορές γι αυτό, ενώ πρόσθεσε πως αν δεν το αντιμετωπίσουμε, αυτοί που σηκώνουν τα βάρη θα μας δείχνουν με το δάχτυλο.
Σχετικά με την πορεία της οικονομίας το 2013, είπε ότι πρώτος στόχος είναι μεν η ανάπτυξη, αλλά γι αυτό απαιτείται κοινωνική συνοχή.



«Εάν δεν αντεπεξέλθουμε στην αντιμετώπισή της φοροδιαφυγής νομίζω τα πράγματα για κείνους που υποφέρουν θα μας δείχνουν με το δάχτυλο και θα λένε τι κάνετε για τους μεγαλόσχημους», είπε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε πως «πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη για να ικανοποιηθούν όλοι αυτοί που περιμένουν ότι το 2013 θα είναι καλύτερο. Όταν λέμε το 2013 ή ευχόμαστε ότι το 2013 θα είναι καλύτερο εννοούμε να υπάρχει ανάπτυξη, κοινωνική ομόνοια που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Χωρίς κοινωνική συνοχή και ομόνοια δεν μπορούμε να έχουμε αυτή την ανάπτυξη που όλοι σκεπτόμαστε ότι μπορεί να έχουμε».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαν μικρή Βουλή ο Αγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης! – ΦΩΤΟ

To πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο έτος

Εκλογές; Όχι ευχαριστώ…πλην Χρυσής Αυγής

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε