Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Φ. Κουβέλης: Επιχειρούν να στήσουν ένα “κακέκτυπο δικομματισμού”

Φ. Κουβέλης: Επιχειρούν να στήσουν ένα “κακέκτυπο δικομματισμού”

Από τη μια η κινδυνολογία από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, από την άλλη ο λαϊκιστικός λόγος μιας λαϊκιστικής αριστεράς είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

«Εμείς θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατό και ζητάμε δύναμη από το λαό για να μην πάμε και σε νέες εκλογές μετά τις 17 Ιουνίου, για να υπάρξει κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα για τον τόπο και όσο πιο δυνατή είναι η ΔΗΜΑΡ τόσο πιο αποφασιστικά θα διαμορφώσει συνθήκες για να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε υποψήφιους βουλευτές και στελέχη του κόμματος, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα που θα καταγράψει το κόμμα στις επικείμενες εκλογές θα είναι «σημαντικά μεγαλύτερο» από εκείνο της 6ης Μαΐου, ενώ εκτίμησε ότι κατά την προεκλογική περίοδο η ΔΗΜΑΡ θα δεχτεί «ψευδεπίγραφες επιθέσεις φιλίας». Σε αυτό το πλαίσιο κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για κινδυνολογία και προσπάθεια εκ μέρους τους να εγκαταστήσουν κλίμα φόβου και υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι ο «τρίτος πόλος» ανάμεσα σε αυτές τις «συμπληγάδες».

«Μέσα σε αυτό το κλίμα που θα προσπαθήσουν να εγκαταστήσουν προεκλογικά, να συνυπολογίσουμε ότι θα έχουμε και από το εξωτερικό διάφορες τέτοιες καταστάσεις που θα προστίθενται», είπε ο κ. Κουβέλης αναφερόμενος στα «εκβιαστικά και απαράδεκτα διλήμματα που εγείρει η κ. Μέρκελ», η οποία ζήτησε «ουσιαστικά» τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το αν ο ελληνικός λαός θέλει ή όχι το Ευρώ.

Ο κ. Κουβέλης μίλησε για «απαράδεκτη ενέργεια που είναι αναντίστοιχη προς εκείνο που θέλει ο λαός, ο οποίος επιθυμεί τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας» και σημείωσε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος «δεν μπορεί να εκβιάζει με αυτόν τον τρόπο».

Ερμηνεύοντας την πολιτική στάση της κ. Μέρκελ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος «αντιλαμβάνεται και ανησυχεί ότι αλλάζει το ευρωπαϊκό πολιτικό πεδίο και μεταβάλλεται άρδην το πολιτικό κλίμα, όχι μόνο λόγω των μεταβολών στη Γαλλία αλλά γιατί και στη Γερμανία υπάρχουν φωνές που αξιώνουν να φύγει η Ευρώπη από την ασφυξία του γαλλογερμανικού άξονα προκειμένου ολόκληρη η Ευρώπη να μπορέσει να αντιμετωπίσει μια ύφεση που επιτίθεται στη χώρα μας και τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου».

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι το κόμμα που υπερασπίζεται τον αριστερό ευρωπαϊσμό, διότι, όπως υπογράμμισε, «το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της χώρας από την Ευρωζώνη θα σημάνει και οικονομική και πολιτική απομόνωση αυτού του τόπου».

«Θα δεχτούμε ψευδεπίγραφες επιθέσεις φιλίας και δεν θέλω να συνυπολογίσω το πόσες επιθέσεις δέχτηκε η ΔΗΜΑΡ, δεν θέλω να θυμάμαι ακόμα και την χυδαιότητα των πολιτικών χαρακτηρισμών που εξαπέλυσαν εναντίον μας, γιατί ενοχλούσε η ΔΗΜΑΡ με την υπευθυνότητά της», ανέφερε και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος από τη μια να μην εμπλακούν στις «ψευδεπίγραφες επιθέσεις φιλίας» και, από την άλλη, να αποκρούσουν «το φόβο που θέλουν να εγκαταστήσουν ως πολιτικό κλίμα κυρίως η ΝΔ αλλά και βεβαίως και το ΠΑΣΟΚ».

Αναφορικά με τις διεργασίες στο στάδιο των διερευνητικών εντολών, ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ κατέβαλε κάθε προσπάθεια στο μέτρο που της αναλογούσε αλλά και πιο πέρα από αυτό, να μην προσφύγει η χώρα σε εκλογές, παίρνοντας και σηκώνοντας «πεσμένες εντολές».

Σε αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε τη θέση της ΔΗΜΑΡ για παραμονή στο Ευρώ και διαπραγμάτευση για σταδιακή απαγκίστρωση από τις ρυθμίσεις του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης και άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για μη αξιοποίηση της διερευνητικής εντολής, αναφέροντας ότι «από την πρώτη στιγμή είχαν στο πολιτικό τους μυαλό την προσφυγή σε νέες εκλογές, ελπίζοντας ότι οι επόμενες θα ενισχύσουν το αποτέλεσμά τους».

«Από την πρώτη στιγμή δεν την ήθελαν την οικουμενική κυβέρνηση με τη σφραγίδα της αριστεράς γιατί η πολιτική τους στόχευση ήταν οι επόμενες εκλογές», πρόσθεσε και υποστήριξε ότι επιχειρείται να στηθεί ένα «κακέκτυπο δικομματισμού».

Περιγράφοντάς το, είπε ότι «από τη μια μεριά θα είναι η απειλή, η κινδυνολογία και ο φόβος που εγείρουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με το δίλημμα για “ευρώ ή δραχμή“ και από την άλλη ο λαϊκιστικός λόγος μιας λαϊκιστικής αριστεράς που κυμαίνεται ανάμεσα στην “καταγγελία“ της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, το “πάγωμα“, για να καταλήξει στην “επανεξέταση“ του συνολικού στρατηγικού πλαισίου».

«Η ΔΗΜΑΡ είναι ο τρίτος πόλος, αυτός που λέει στον λαό “μην πέσεις στις συμπληγάδες αυτού του κακέκτυπου δικομματισμού».

Οι 16 του Eurogroup είχαν δώσει εντολή στο Σαχινίδη να διερευνήσει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος από την Δευτέρα!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε