Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Φιάσκο με το mail που εμπλέκει “γαλάζιο” υπουργό, αλλά υπάρχει και μαύρο χρήμα στο… βάθος

Φιάσκο με το mail που εμπλέκει “γαλάζιο” υπουργό, αλλά υπάρχει και μαύρο χρήμα στο… βάθος

– Παραδέχθηκε την γκάφα το ΠΑΣΟΚ – Κατηγορεί την ανακρίτρια
– Παραίτηση Βαλυράκη ζητεί η ΝΔ
-Πως έγινε η ντουλάπα… Υπουργικό Συμβούλιο. 
-200.000 έμβασμα της Siemens σε λογαριασμό του επιχειρηματία που “μπέρδεψε” την επιτροπή.

Την παραίτηση του Σ. Βαλυράκη, προέδρου της Επιτροπής της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens ζητά τώρα η Ν.Δ.. μετά την απίστευτη τροπή που πήρε η υπόθεση εμπλοκής “γαλάζιου” υπουργού στα μαύρα ταμεία της Siemens μέσω ενός email.

Όπως αποδεικνύεται το email που είχε μεταφραστεί ως μίζα σε μέλος του υπουργικού συμβουλίου επί κυβέρνησης Ν.Δ. δεν ήταν τίποτε άλλο από μια παραγγελία για ντουλάπια!
Ωστόσο το email που ζητούσε την αποπληρωμή ντουλαπιών δεν βρέθηκε, όπως δείχνουν τα στοιχειά, εντελώς τυχαία στη δικογραφία για τη Siemens, καθώς ο επιχειρηματίας-παραλήπτης φέρεται να είναι αποδέκτης χρημάτων από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας.

Το ΠΑΣΟΚ χρεώνει την γκάφα στην ανακρίτρια κα Νικολακέα και στην μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών.
“Εμάς έτσι μας το έστειλαν και είμασταν υποχρεωμένοι να το ψάξουμε”, λένε χαρακτηριστικά.

Πώς… χάθηκαν στη μετάφραση.

Στα Κυριακάτικα φύλλα υπήρχε η αναφορά για ένα email του Μαρτίου του 2008 μέσω του οποίου ο Χριστοφοράκος έδινε εντολή για πληρωμή μίζας σε “γαλάζιο” υπουργό. Την πληροφορία είχε διοχετεύσει ο Πρόεδρος της Επιροπής Σήφης Βαλυράκης.

Από την πρώτη στιγμή η ΝΔ αντέδρασε έντονα λέγοντας οτι το έγγραφο αυτό δεν περιλαμβάνεται στην δικογραφία αλλά βρίσκεται μόνο στην κατοχή του κ. Βαλυράκη. Το έγγραφο αυτό δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα. 

Σ’ αυτό, ζητείται από τον ιδιοκτήτη της φαρμακευτικής εταιρείας ΦΑΡΑΝ, κ. Κάτσικα να εξοφλήσει “τον cabinet man” ΄με το υπόλοιπο του 50% των χρημάτων που του χρωστάει.

Η ερμηνεία που έδωσε ο κ. Βαλυράκης είναι οτι επρόκειτο για έμμεση εντολή Χριστοφοράκου που ζητούσε από τον κ. Κάτσικα να δώσει μίζα σε κάποιο στέλεχος του υπουργικό συμβουλίου (cabinet man).
  
Η ΝΔ με δήλωση του μέλους της εξεταστικής επιτροπής και βουλευτή της κ. Τζαβάρα κατήγγειλε τον κ. Βαλυράκη υποστηρίζοντας οτι το έγγραφο δεν είναι μέρος της δικογραφίας αφού δεν φέρει τον ειδικό εξαψήφιο κωδικό και οτι δεν αφορά μίζα αλλά την εξόφληση των επίπλων κουζίνας που είχε αγοράσει για το σπίτι του ο κ. Κάτσικας από την αμερικανική εταιρεία The Cabinet Man.

Aυτό μάλιστα είναι το site της εταιρείας η οποία έδωσε την παραγγελία στο The Cabinet Man

Σήμερα έχει κληθεί να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή ο φαρμακοβιομήχανος Κάτσικας.

Πως βρέθηκαν τα email στη δικογραφία;
 

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” το όνομα του επιχειρηματία-μέλους του Δ.Σ. της φαρμακοβιομηχανίας Faran ενεπλάκη στην υπόθεση ύστερα από τον εντοπισμό ενός εμβάσματος σε λογαριασμό του από ύποπτο λογαριασμό της siemens.
Το μαύρο έγγραφο σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"...

Ο λογαριασμός αυτός του κ. Κάτσικα έχει παγώσει εδώ και ένα χρόνο καθώς το 2003 φαίνεται να έχουν μπει σε αυτόν 200.000 ευρώ από τον λογαριασμό που ο διαχειριστής των μαύρων ταμείων της Siemens συνήθιζε να διακινεί τα ποσά για τις μαύρες πληρωμές της εταιρίας.

Ολο και περισσότεροι ζητούν να κληθεί ο Σημίτης στην εξεταστική

Χθες, η Ν.Δ. έθεσε εκ νέου αίτημα να προσέλθει για κατάθεση ο Κώστας Σημίτης κι όπως φαίνεται συμφωνούν όλοι αυτό να γίνει προς το τέλος της Εξεταστικής.

Μάλιστα, ακόμα και μέλη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν εύλογο ο πρώην πρωθυπουργός να κληθεί στην εξεταστική για αν εξηγήσει αν διερεύνησε τις σοβαρε΄ς καταγγελίες που οδήγησαν στην παραίτηση Καστανίδη από την θέση του υπουργού Μεταφορών και αν οι παραιτήσεις του διαδόχου του κ. Μαντέλη αλλά και του Θεόδωρου Τσουκάτου (στενότατοι συνεργάτες όλοι του πρωην πρωθυπουργού) σχετίζονταν με την Siemens.

Ο κ. Βαλυράκης πάντως αρνείται ότι το έδωσε ο ίδιος στον Τύπο, ωστόσο δεν φαίνεται να έπεισε και τους βουλευτές του κόμματός του αφού σε σύσκεψη που προηγήθηκε μεταξύ μελών του ΠΑΣΟΚ τα άκουσε για τα καλά και κάποιοι μίλησαν και για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε