Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Financial Times : Κίνδυνος αστάθειας στην Ελλάδα λόγω εκλογών

Financial Times : Κίνδυνος αστάθειας στην Ελλάδα λόγω εκλογών

”Η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα έχει βυθιστεί σε τόσο χαμηλά επίπεδα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δυσκολεύονται να βρουν υποψηφίους” αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη της ΝΔ δηλώνει ανώνυμα στους Financial Times πως ”Έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των πιθανών υποψηφίων και για τα δύο κόμματα, ειδικά στην επαρχεία… τόσο οι αξιοσέβαστοι επαγγελματίες όσο και διακεκριμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι απορρίπτουν τις προτάσεις”.

Τα ίδια επαναλαμβάνει βετεράνος από το ΠΑΣΟΚ:”Λιγότεροι άνθρωποι από ότι συνήθως θέλουν να κατέβουν σε αυτές τις εκλογές”.

Το δημοσίευμα συνεχίζει ”Οι διεθνείς πιστωτές βασίζονται στην εκτίμηση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ και ο Αντώνης Σαμαράς της κεντροδεξιάς παράταξης, θα ανανεώσουν τη κυβερνητική συμμαχία μετά τις εκλογές έτσι ώστε να αναδυθεί η χώρα από την ύφεση μέχρι τα τέλη του 2013.Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων όμως, φαίνεται πως στηρίζει τα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις, από το Κομμουνιστικό Κόμμα και την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή.Ακόμη και εάν τα δύο κόμματα ωστόσο κατορθώσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, πιθανότατα θα έχει μικρή διάρκεια ζωής”.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε