Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Focus: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε μπελάδες, κινδυνεύουν με πτώχευση

Focus: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε μπελάδες, κινδυνεύουν με πτώχευση

Σιγά μην ξέφευγαν από το γερμανικό περιοδικό Focus τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Πρότυπο δε μπορεί να τους πει κάνεις αφού είναι τόσα πολλά τα χρέη τους που δε μπορούν να πληρώσουν μισθούς και ενοίκια, γράφει το γερμανικό περιοδικό

Μόνο ενάρετο πρότυπο δεν είναι, στην μάχη για την δημοσιονομική εξυγίανση, τα δύο ιστορικά κόμματα εξουσίας που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, σχολιάζει καυστικά το γερμανικό περιοδικό σε δημοσίευμά του.

«ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ανέλαβαν να σώσουν την Ελλάδα από την χρεοκοπία, αλλά τα ίδια είναι υπερχρεωμένα σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορούν να πληρώσουν μισθούς ή ενοίκια στην ώρα τους», γράφει το Focus.

Το συντηρητικό κόμμα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και ο σοσιαλιστικός εταίρος του ΠΑΣΟΚ στέκονται οικονομικά με την πλάτη στον τοίχο, τονίζεται, ενώ το περιοδικό επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatts πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν τεράστια χρέη συσσωρευμένα σε πρώην κρατικές τράπεζες.

Υπάρχει μάλιστα και αναφορά στο ότι στις 18 Φεβρουαρίου οι ταμίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στον οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη για δάνεια ύψους 244,2 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν πάρει τα δυο κόμματα. Θα ακολουθήσει και ο ταμίας του ΚΚΕ.

Το περιοδικό σημειώνει και τη μείωση των επιχορηγήσεων που παίρνουν τα κόμματα από το κράτος, αλλά και το γεγονός πως τα χρήματα λιγόστεψαν γιατί πλέον έχουν λιγότερους βουλευτές στο Κοινοβούλιο. Όπως γράφει ο συντάκτης εξάλλου, τα δυο κόμματα έχουν χάσει και τους προστάτες τους από τον επιχειρηματικό κόσμο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργαζόμενοι ΠΑΣΟΚ: 3 εκατ. στο κόμμα, ούτε ευρώ στους εργαζόμενους

Στον εισαγγελέα οι ταμίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε