Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Φωτιές άναψε το C4I στην εξεταστική για Siemens

Φωτιές άναψε το C4I στην εξεταστική για Siemens

Τους τόνους ανέβασε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Τζαβάρας

  καταγγέλοντας τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Σπύρο Βούγια για την ενέργεια του να υπογράψει απόφαση για τη συντήρηση του C4I, που σημειωτέον, δεν λειτουργεί, όπως παραδέχτηκε στην Επιτροπή και ο νυν Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου.

«Πρόκειται για αντίφαση και διγλωσσία της κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Τζαβάρας, τονίζοντας… «αφού λένε ότι το σύστημα ασφαλείας είναι μη αξιοποιήσιμο, γιατί εκδίδονται αποφάσεις με τις υπογραφές των κυρίων Βούγια και Οικονόμου για συντήρηση των υποσυστημάτων και παροχές του Tetra, και μάλιστα ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ;»

Πάντως ο κ. Τζαβάρας παραδέχτηκε πως αντίστοιχα και οι υπουργοί της Ν.Δ. κύριοι Παυλόπουλος και Μαρκογιαννάκης είχαν υπογράψει αποφάσεις για τη συντήρηση του συστήματος, ωστόσο συνέχισε να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι ενώ στο παρελθόν είχε κάνει καταγγελίες για το θέμα, σήμερα πράττει το ίδιο.

                                                

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας απάντησαν με νόημα πως πρόκειται για συμβατική υποχρέωση (σύμβαση 2008) κι ότι τα χρήματα που ενέκρινε ο κ. Βούγιας αποτελούν την τελευταία τμηματική καταβολή προς την  ανάδοχο εταιρεία.

 

Η Εξεταστική Επιτροπή κατά τη σημερινή διαδικασία ακροάστηκε τους εκπροσώπους του Λιμενικού (Γ. Σιβίτος) και του Πυροσβεστικού Σώματος (Βασίλης Καζούκας) οι οποίοι κατέθεσαν ότι το σύστημα ασφαλείας υπολειτουργεί.

Επίσης κατέθεσαν και οι τεχνικοί σύμβουλοι Δ. Ζαρκάδης και Γ. Καμουράκης, οι οποίοι από το 2003 παρακολουθούσαν την εκτέλεση της σύμβασης για το C4Ι. Οι μάρτυρες επανέλαβαν τις εκτιμήσεις που συμπεριέλαβαν και στην οικονομικοτεχνική τους έκθεση το 2007, δηλαδή ότι τα υποσυστήματα παρουσιάζουν αποκλίσεις, πολλές εκ των οποίων «καθοριστικές» για την εύρυθμη λειτουργία του C4I.

 

Αύριο το κατώφλι της Εξεταστικής Επιτροπής θα περάσουν η ιδιαιτέρα γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου Κατερίνα Τσακάλου και οι υπάλληλοι της Siemens Hellas κύριοι Μικές και Δημητριάδης.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε