Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Φωτιές έχει βάλει στην κυβέρνηση η δημοσκόπηση της Αυγής – Το παρασκήνιο

Φωτιές έχει βάλει στην κυβέρνηση η δημοσκόπηση της Αυγής – Το παρασκήνιο

“Τα έχουν πάρει στο κρανίο” κατά το κοινώς λεγόμενο στο Μέγαρο Μαξίμου με τη κομματική εφημερίδα “Αυγή” και τη δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue που δημοσιοποιήθηκε στο φύλλο της Κυριακής, καθώς τα αποτελέσματα της και ιδίως το εύρημα ότι γα πρώτη φορά η κοινή γνώμη σε ποσοστό 51% ζητά εκλογές φαίνεται να δημιουργούν κλίμα πολιτικής αποσταθεροποίησης ρίχνοντας νερό στο μύλο της ΝΔ και της αντιπολίτευσης γενικότερα.

Παραμένει άγνωστο κατά πόσο το Μαξίμου και τα ηγετικά κλιμάκια γνώριζαν ότι η “Αυγή” είχε τα χέρια της αυτή τη δημοσκόπηση και επρόκειτο να την δημοσιεύσει.

Το πιθανότερο είναι πως ναι, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι υπήρξε έντονο παρασκήνιο που έχει να κάνει με την γκρίνια που φουντώνει στο κυβερνών κόμμα ενόψει και του Συνεδρίου, εξαιτίας της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής και τις επιπτώσεις της στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες και ιδίως στους συνταξιούχους και τους ανέργους, αλλά και στους τομείς της παιδείας και της υγείας και ευρύτερα της καθημερινότητας.

Στελέχη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος λένε μακριά από εμάς κάθε είδους παρέμβαση ακόμη και στο κομματικό έντυπο. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο και γινόταν γνωστό ότι η ‘Άυγή” δεν δημοσιοποίησε τη δημοσκόπηση επειδή τα στοιχεία ήταν αρνητικά για την κυβέρνηση τότε ο αντίκτυπος και οι αντιδράσεις θα ήταν πολύ χειρότερες σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο τονίζουν, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι η δημοσκόπηση της “Άυγής” αλλά οι ίδιες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που με βάση την εμπειρία πέφτουν διαρκώς έξω τα τελευταία χρόνια.

Εν πάση περιπτώσει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις αναλύσεις της Κουμουνδούρου φαίνεται πάντως μέσα από τις τάσεις της κοινής γνώμης να δημιουργείται απόσταση της κοινωνίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως ακόμη είναι διαχειρίσιμη, αρκεί η κυβέρνηση να αντιληφθεί τα μηνύματα και να πράξει αναλόγως και σε επίπεδο άσκησης της πολιτικής αλλά και προσώπων που καλούνται να την εφαρμόσουν.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε