Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Φοβήθηκε την κάλπη ο Σαμαράς

Φοβήθηκε την κάλπη ο Σαμαράς

Δια βοής ξεπεράστηκε ο “σκόπελος” της κάλπης στην εκλογή του νέου Γραμματέα της ΝΔ, με το φόβο των λευκών, των ακύρων και των απουσιών..

Ο βουλευτής Αρκαδίας έμεινε μόνος υποψήφιος Γραμματέας μετά από έντονες διαβουλεύσεις τόσο του ίδίου όσο και του κ. Μαρκόπουλου – έτερου υποψηφίου – με τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο είχαν συναντήσεις στη Ρηγίλλης.

Αποχωρώντας την Πέμπτη από τα γραφεία της ΝΔ ο κ. Μαρκόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον για τη θέση, λέγοντας χαρακτηριστικά “τί Λυκουρέντζος, τί Μαρκόπουλος” σε μία προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις.

Έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς – σε μία περίοδο που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν χαρακτηρίζεται “γροθιά” ενότητας – απέφυγε λευκά, άκυρα και βαρυσήμαντες απουσίες από την διαδικασία, όπως πχ. του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και των Ευ. Μεϊμαράκη και Άρη Σπηλιωτόπουλου, οι οποίες σχολιάστηκαν αρκετά.

Στη διαδικασία της Παρασκευής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΒΗΜΑΤΟΣ, μόλις τελείωσε η ομιλία Σαμαρά ο απερχόμενος Γραμματέας κ. Ζαγορίτης έσπευσε να υποστηρίξει την εκλογή δια βοής και το μη στήσιμο κάλπης, όπως εισηγήθηκε η τέως βουλευτής Μ. Καλδή.

Ο κ. Σαμαράς παρενέβη λέγοντας ότι “έστω κι ένας αν διαφωνεί θα στηθεί κάλπη” , πρόταση που υποστήριξε και ο κ. Λυκουρέντζος. Τότε ο κ. Σαμαράς – πάντα σύμφωνα με το ΒΗΜΑ – με ένα “σε παρακαλώ Ανδρέα” έκοψε τον κ. Λυκουρέντζο για να σηκωθεί ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης κ. Μιχαλολιάκος φωνάζοντας “άξιος” και σηματοδοτώντας την έναρξη της δια βοής διαδικασίας.

Ο κ. Λυκουρέντζος ανέβηκε στο βήμα χειροκροτούμενος από βουλευτές και αποδεχόμενος τη θέση του Γραμματέα. Πάντως κανονικά δηλαδή με ψηφοφορία, εξελέγη ο νέος Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, λίγες ώρες μετά.

Διαβάστε επίσης: Ο Α. Λυκουρέντζος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε