Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Φοβούνται έλλειμμα στο 16% και πάνε την ανακοίνωση μετά τις εκλογές;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Για έντονο παρασκήνιο αλλά και παζάρια μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας κάνουν λόγο οι πληροφορίες του newsit

Έντονη είναι η φημολογία των τελευταίων ωρών ότι το έλλειμμα θα φτάσει το 16%, θα τινάξει, δηλαδή, στον αέρα το Μνημόνιο, καθώς μιλάμε για μια μαύρη τρύπα άλλων 5 δισεκατομμυρίων

Από επίσημα χείλη, αυτή τη φορά από στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, μακρυά από κάμερες και μικρόφωνα σε κουβέντα με δημοσιογράφους, ακούστηκε η πληροφορία ότι το έλλειμμα τελικά θα “κάτσει” στο 16%!

Το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου αναφερόταν σε δικές του πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο φαίνεται εμμέσως να επιβεβαιώνονται καθώς υπάρχει έντονο παρασκήνιο που οδηγεί ήδη στην καθυστέρηση της ανακοίνωσης των στοιχείων.

Τώρα υπάρχει ένα έντονο παζάρι μεταξύ Κυβέρνησης και τρόικας για το ποια ελλείμματα ποιων ΔΕΚΟ θα μπουν στο έλλειμμα, αν θα ενταχθούν εκεί οι εγγυήσεις του Δημοσίου κ.λ.π.

Επισήμως η ανακοίνωση πάει για την ερχόμενη εβδομάδα (ήταν να γίνει την Παρασκευή), ωστόσο οι πληροφορίες μιλούν για πολιτικούς λόγους που οδηγούν στο να γίνει η ανακοίνωση μετά τις εκλογές.

Αυτό καθώς εάν το έλλειμμα είναι 16% τότε ανατρέπονται οι όροι του Μνημονίου και πάμε σε μια σειρά νέων μέτρων ακόμη πιο δυσβάσταχτων. Μέτρα που θα χρειαστεί να εφαρμοστούν άμεσα και που φυσικά θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην… κάλπη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε