Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Φουντώνει το παρασκήνιο στην “πολυκατοικία” εν όψει εκλογών

Φουντώνει το παρασκήνιο στην “πολυκατοικία” εν όψει εκλογών

 Έντονες είναι οι διεργασίες στους κόλπους της Κεντροδεξιάς, μετά τη διαγραφή των βουλευτών που καταψήφισαν το δεύτερο Μνημόνιο.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους διαγραμμένους βουλευτές της ΝΔ, η οποία στην πορεία θα ενταχθεί στους “Ανεξάρτητους Έλληνες”, το νέο κόμμα, την ίδρυση του οποίου ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος με εκδήλωση που οργάνωσε την Κυριακή στο Δίστομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στο νέο εγχείρημα είναι οι βουλευτές Έλενα Κουντουρά (έχει, ήδη, προσχωρήσει στους “Ανεξάρτητους Έλληνες”), Παναγιώτης Μελάς, Μιχάλης Γιαννάκης, Τσαμπίκα Ιατρίδου, Δημήτρης Σταμάτης, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, Σπύρος Γαληνός, Κώστας Μαρκόπουλος, Χρήστος Ζώης, Γιώργος Βαγιωνάς.

Αν και έχουν γίνει συζητήσεις, μέχρι να ανακοινωθεί τίποτε δεν είναι βέβαιο, αφού υπάρχουν κινήσεις στο παρασκήνιο μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος, σε σημερινή του δήλωση ανέφερε ότι «οι ψηφοφόροι του της Εύβοιας του ζητούν να μην γυρίσει πίσω».

Για να συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι χρειάζονται κατ’ ελάχιστον δέκα βουλευτές.

Εκτός ΝΔ, πάντως, παραμένουν και οι Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιώργος Βλάχος, Κώστας Γκιουλέκας, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Καρασμάνης και Μαργαρίτης Τζίμας.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα περιμένουν τις κινήσεις της λεωφόρου Συγγρού: Ενδέχεται κάποιοι να επιστρέψουν στην ΝΔ, ή να προσχωρήσουν στο νέο κόμμα σε δεύτερη φάση, αν και κάποιοι λένε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές με κανένα κόμμα.

Βέβαιη, πάντως, είναι η επιστροφή στη ΝΔ των πέντε βουλευτών που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Αντώνη Σαμαρά για πανστρατιά και υπερψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου, το οποίο, όμως, είχαν καταψηφίσει. Πρόκειται για τους Ζήση Τζηκαλάγια, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Θεόφιλο Λεονταρίδη και Αναστάσιο Καρυπίδη.

Σήμερα, ωστόσο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι «η πανστρατιά που κήρυξε ο κ. Σαμαράς, απευθύνεται στην κοινωνία», αφήνοντας να εννοηθεί ότι στενεύουν τα περιθώρια για εκείνους που δεν ανταποκρίθηκαν από την αρχή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε