Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Φρένο στην απληστία των εθνοπατέρων με νομοθετική ρύθμιση

Φρένο στην απληστία των εθνοπατέρων με νομοθετική ρύθμιση

– Υπάρχει τέως βουλευτής που ζήτησε αναδρομικά 233.000 ευρώ και δικαιώθηκε
– H Ν.Κατσέλη, αδελφή της Υπουργού Απασχόλησης μεταξύ των διεκδικητών
– Τι λέει στο Newsit η Ένωση τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα βάζει φρένο σε μελλοντικές παράλογες απαιτήσεις των εθνοπατέρων μας και όσων έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας τα αναδρομικά τις αυξησεις, ετοιμάζεται να φέρει άμεσα στη Βουλή, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας με δημοσιογράφους ενώ στο ερώτημα εάν είναι αποφασισμένος να καταργήσει το Ζ ψήφισμα, το οποίο προβλέπει ότι οι μισθοί των βουλευτών συνδέονται με αυτούς των δικαστικών, ο υπουργός Οικονομικών το άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε απαντήσει ξεκάθαρα και οργισμένα, λέγοντας πως “το αίτημα αναδρομικής αναπροσαρμογής βουλευτικής σύνταξης ή αποζημίωσης προσβάλλει το κοινό αίσθημα δικαίου, ιδιαίτερα στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να ικανοποιήσει οποιαδήποτε παρόμοια απαίτηση και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.”

Συνταξιούχοι βουλευτές, ή συγγενείς τους απαιτούν ποσό που ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια ευρώ ενώ υπάρχει και προφορική δέσμευση των προέδρων των κομμάτων οτι τουλάχιστον οι εν ενεργεία βουλευτές δεν θα τα διεκδικούσαν!
Η εξοργιστική αυτη απαίτηση, ειδικά αυτή την περίοδο, μόνο θυμό και απαξία προκαλεί στην κοινή γνώμη η οποία παρακολουθεί για ακόμα μια φορά ανθρώπους που υποτίθεται οτι υπηρέτησαν τον πολίτη να ζητούν τα… ρέστα!
Αν γίνει δεκτό το αίτημά τους τελικά, τότε ένας βουλευτής με μακρά θητεία άνω των 18 ετών θα δικαιούται περίπου 100.000 ενώ ένας βουλευτής με θητεία περί τα πέντε χρόνια θα πάρει κάπου 5.000 ευρώ…

Θυμίζουμε ότι αν δικαιωθεί έστω και ένας συνταξιούχος βουλευτής που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ανοίγει ο δρόμος για να διεκδικήσουν αυξήσεις εκτός από τους συνταξιούχους, και όσοι εν ενεργεία βουλευτές το επιθυμούν.

Νωρίτερα χθες το πρωί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε ταχθεί υπέρ της κίνησης αυτής λέγοντας πως “λες και οι βουλευτές το έκαναν λές και δεν τα δικαιούνταν. Λες και οι βουλευτές είναι η τελευταία τάξη αυτής της κοινωνίας”.  Οι φράσεις αυτές έθεσαν σε συναγερμό τη Συγγρού καθώς η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι κατά των διεκδικήσεων των εθνοπατέρων.

Έτσι ο βουλευτής πριν λίγο αναγκάστηκε να ανασκευάσει τη δήλωσή του και έκανε λόγο για κακώς διατυπωμένη αναφορά.

Διαβάστε επίσης:

Προκαλούν τους ‘Ελληνες οι συνταξιούχοι εθνοπατέρες! – Ζητούν αναδρομικά ενώ γίνονται περικοπές μισθών!

Υπέρ της αύξησης παρά την κατακραυγή ο βουλευτής της Ν.Δ Δ.Σταμάτης!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε