Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Φρένο” στους διορισμούς συγγενών στη Βουλή

“Φρένο” στους διορισμούς συγγενών στη Βουλή
Κατατέθηκε το μεσημέρι στη Βουλή η τροπολογία με την οποία ο Αντώνης Σαμαράς κάνει πράξη την προ ημερών δέσμευσή του ότι θα απαγορεύσει τους διορισμούς συγγενών στα γραφεία των Υπουργών.

Σύμφωνα με αυτή απαγορεύεται στα μέλη της κυβέρνησης να διορίζουν σε θέσεις μετακλητών και ειδικών συμβούλων, συγγενείς τους α’ και β’ βαθμού. Με την ψήφιση της τροπολογίας αναμένεται να τροποποιηθεί και ο Κανονισμός της Βουλής ώστε η απαγόρευση να ισχύσει και στη Βουλή.
 
Η παρέμβαση του πρωθυπουργού ήρθε μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε από τις πρόσφατες αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες ουκ ολίγοι κοινοβουλευτικοί παράγοντες εξακολουθούν σχεδόν να διορίζουν ως μετακλητούς στη Βουλή συγγενείς τους. Και συγκεκριμένα πρόκειται για τους διορισμούς: της κόρης του, στον οποίο προχώρησε ο μόλις για δυο ημέρες πρόεδρος της βουλής Βύρωνας Πολύδωρας, συγγενούς του Α’ Αντιπροέδρου, Γιάννη Τραγάκη , ανιψιού του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, αλλά και συγγενούς του κ. Φίλιππου Πετσάλνικου.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κι άλλος διορισμός εξπρές από τον Β.Πολύδωρα στη Βουλή! – Πολιτική

Οι “Αντουανέτες” της πολιτικής μας ζωής – Τα προνόμια των πρώην Προέδρων της Βουλής και των πρωθυπουργών – Πολιτική

“Είρων” Πολύδωρας: “Είχα δικαίωμα να διορίσω την κόρη μου” – Πολιτική

O Πρόεδρος της Βουλής για μια ημέρα διόρισε την κόρη του – Πολιτική

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε