Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Φύλλο και φτερό από το ΣΔΟΕ τα αρχεία εφοπλιστή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Μετά τους ελέγχους που έκανε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων σε 150 γιατρούς του Κολωνακίου, τώρα στο μικροσκόπιό της μπαίνουν γνωστοί έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες

 

που έχουν πολυτελή ακίνητα και αυτοκίνητα, όμως δεν δηλώνουν στην εφορία τα ανάλογα εισοδήματα.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” στο στόχαστρο έχουν μπει και οι ιδιοκτήτες offshore εταιρειών ή εταιρειών της Κύπρου που έχουν στην κατοχής τους βίλες και ακριβά ακίνητα σε όλη τη χώρα.
 
Πριν από δέκα μέρες λοιπόν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, ιδιοκτήτη της εταιρείας “Dynacom Tankers Management”.
 
Οι άνδρες της Υπηρεσίας ζήτησαν και πήραν μαζί τους τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του εφοπλιστή, που όπως είναι γνωστό έχει μεγάλη αδυναμία στο real estate και έχει επενδύσει εκατομμύρια ευρώ αγοράζοντας ακίνητα σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικά σε χώρες της Μεσογείου.
 
Στα εργαστήρια της ΥπΕΕ ύστερα από επεξεργασία του σκληρού δίσκου ανακάλυψαν ότι έχει στην κατοχή του 130 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία έχει περάσει σε αντίστοιχες offshore εταιρείες. Στόχος της ΥπΕΕ είναι πλέον να διαπιστωθεί, εφόσον δεν είναι παράνομη η κατοχή ακινήτου από offshore εταιρεία, αν από αυτά τα ακίνητα ο εφοπλιστής έχει εισοδήματα από ενοίκια και αν τα ποσά δηλώνονται από τον ίδιο στις ελληνικές φορολογικές αρχές.
 
Οι πληροφορίες της εφημερίδα, αναφέρουν ότι στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων “απορούν” πώς ο συγκεκριμένος εφοπλιστής αν και διαμένει στην Ελλάδα δεν δηλώνει ούτε ένα ευρώ εισόδημα στις ελληνικές φορολογικές αρχές.
 
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε