Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Γ. Κεφαλογιάννης και Χρ. Μαρκογιαννάκης περνούν το κατώφλι της εξεταστικής

Γ. Κεφαλογιάννης και Χρ. Μαρκογιαννάκης περνούν το κατώφλι της εξεταστικής

Ξεκινά αύριο στην ο κύκλος των καταθέσεων των πολιτικών προσώπων στην Εξεταστική Επιτροπή

της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο της Siemens.

Πρώτος ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος, ως υπουργός Επικοινωνιών και Μεταφορών στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1990, είχε καταγγείλει την εμπλοκή της Γερμανικής εταιρείας στις ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ.

Την ερχόμενη Δευτέρα το κατώφλι της Εξεταστικής θα περάσει και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης για το θέμα του C4I, ενώ αύριο οι εκπρόσωποι των κομμάρων θα καταθέσουν τον κατάλογο που συνέταξαν από κοινού με τα πολιτικά πρόσωπα που θα κληθούν στην Επιτροπή.

 

Στο κάδρο της έρευνας του σκανδάλου  ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. βάζουν και τον Σωκράτη Κόκκαλη. Το θέμα ανακίνησε ο Πάνος Καμμένος (Ν.Δ), με αφορμή τη συνέντευξη του Ανδρέα Βγενόπουλου χθες στην εκπομπή του Αλ. Παπαχελά στον SKAI, όπου ο επιχειρηματίας άφησε αιχμές κατά του Προέδρου της INTRACOM σε σχέση με το σκάνδαλο της Siemens.

Ο Παντελής Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ) πρότεινε να ζητήσουν αντίγραφο της εκπομπής, να το μελετήσουν κι εφόσον υπάρξει λόγος να κληθούν στην Επιτροπή σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση αμφότεροι οι επιχειρηματίες.

 

Στο μεταξύ, στο παρασκήνιο συζητείται το ενδεχόμενο να μεταβεί άμεσα ομάδα μελών της Επιτροπής στην μητρική εταιρεία της Siemens, προκειμένου να εξετάσουν στοιχεία που κατέθεσαν οι μάρτυρες που τελούν υπό καθεστώς προστασίας από την εταιρεία. 

 

Κωλυσιεργία παρατηρείται ακόμη στο θέμα της ανάθεσης της αποκωδικοποίησης των τραπεζικών λογαριασμών που έφτασαν στην Επιτροπή, σε εμπειρογνώμονες της Τράπεζας της Ελλάδας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και Θανάσης Παφίλης επέκριναν το προεδρείο για αυτή την καθυστέρηση υπονοώντας ότι υποκρύπτει … σκοπιμότητα.

 

Μεθαύριο στην Εξεταστική θα καταθέσει η ιδιαιτέρα του πρώην ισχυρού άντρα της Siemens Hellas, Μιχάλη Χριστοφοράκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φυλάκιση με αναστολή για δυο στελέχη της Siemens

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε